Dinsdag 31 januari is Eye de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit
Skip to content

Eye Artist and Scholar-in-Residence 2017/2018

Alexandra Navratil en Christian Gosvig Olesen waren de Eye Artist and Scholar-in-Residences van 2017/2018.

Resurrections door Alexandra Navratil.
Resurrections door Alexandra Navratil.

2017/2018 Eye Artist-in-Residence

Alexandra Navratil (1978) is een Zwitserse kunstenaar die afwisselend in Nederland en Zwitserland woont en werkt. Ze is docent aan het Institut Kunst in Bazel en heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de Manor Kunstpreis Kanton Zürich en de Schweizer Kunstpreise. Haar meest recente tentoonstellingen zijn ‘4.543 billion. The matter of matter’, een groepsexpositie gecureerd door Latitudes, CAPC Musée d’art contemporain de Bordeaux (2017) en ‘Alexandra Navratil / Rachel de Joode – Materialgeschichte(n)’, gecureerd door Nadine Wietlisbach in Photoforum Pasquart in Biel, Zwitserland (2017).

2017/2018 Eye Scholar-in-Residence

Christian Gosvig Olesen (1985) is onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is cum laude gepromoveerd aan de UvA bij Mediastudies met zijn proefschrift Film History in the Making: Film Historiography, Digitised Archives and Digital Research Dispositifs. Olesen richt zich in zijn onderzoek op de relatie tussen filmarchieven en filmhistoriografie, vanuit de theoretische geschiedenis en wetenschapsfilosofie. Olesen is momenteel betrokken bij het onderzoeksproject The Sensory Moving Image Archive (SEMIA): Boosting Creative Reuse for Artistic Practice and Research (2017-2019), dat een zoekmethode wil ontwikkelen die beeldend kunstenaars en onderzoekers in staat zal stellen om gedigitaliseerde erfgoedcollecties te doorzoeken aan de hand van visuele zoekcriteria als licht en kleur, vorm of beweging.

Afbeelding van de Exposition Universelle 1900.
Afbeelding van de Exposition Universelle 1900.

Eye Artist and Scholar-in-Residence Week 2018

Eye organiseerde een speciale Eye Artist en Scholar-in-Residence-week om het einde van de eerste editie van het programma te vieren en een nieuwe editie te lanceren. Wetenschapper Christian Gosvig Olesen heeft een lezing gegeven over zijn onderzoek in combinatie met de vertoning van de film Paris 1900 (FR, 1947, '82).

Meer informatie
Under Saturn, Alexandra Navratil.
Under Saturn, Alexandra Navratil.

Kunstenaar Alexandra Navratil heeft tijdens een speciaal Eye on Art-programma de film Under Saturn (Act 1) gepresenteerd die ze tijdens haar residentie in Eye heeft gemaakt. Navratil's installatie met de titel Under Saturn (Act 2), met 162 dia's uit de collectie van Eye, werd daarnaast de hele week in Eye tentoongesteld.

Meer informatie