Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Collegereeks

Eye en de Universiteit van Amsterdam presenteren ieder jaar een openbare collegereeks over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoedprojecten: This is Film! Film Heritage in Practice.

In een serie van zes lezingen bespreekt Giovanna Fossati (hoofdconservator van Eye en hoogleraar Filmerfgoed aan de UvA) op toegankelijk wijze verschillende recente restauratieprojecten en presentatievormen van filmerfgoed, variërend van pre-cinema tot recente experimentele films en Hollywoodklassiekers. Naast reguliere bioscoopprojecties komen ook filminstallaties en tentoonstellingen van film en filmapparaten aan bod. Bij ieder college wordt een film vertoond, vaak met live muziek, en is een gastspreker aanwezig. Daarnaast leveren verschillende curatoren en medewerkers van Eye een bijdrage aan het programma.

This is Film! biedt inzicht in het werk achter de schermen van filmarchieven en -musea en is bedoeld voor iedereen die van film houdt. De lezingen zijn in het Engels en kunnen als serie maar ook los gevolgd worden. Ieder jaar zijn er nieuwe gasten en onderwerpen.

This Is Film 2021 campagnebeeld
This Is Film 2021 campagnebeeld

This is Film! 2021

Onder het overkoepelende thema van het recyclen, hergebruiken en remixen van films uit archieven (of fragmenten daaruit) toont de 2021 serie een breed scala aan archiefmateriaal dat op een creatieve manier is hergebruikt.

Bekijk de lopende 2021-editie