Skip to content

Gastlessenreeks Film Speciaal

Een filmprogramma speciaal aangepast aan de behoeften en wensen van je klas! Samen met een ervaren gastdocent van Eye duiken de leerlingen in de wereld van film. Op school en in een filmtheater in hun buurt.

Inhoud

Film Speciaal bestaat uit 3 tot 5 lessen waarbij bijzondere, grappige en toegankelijke korte films bekeken worden. Van de nieuwste prijswinnende animatiefilms, tot films van wel 100 jaar oud. Aan de hand van creatieve doe- en kijkopdrachten praten leerlingen over wat ze zien, wat film met ze doet, hoe het gemaakt is en ze ontdekken het verschil tussen films van vroeger en nu.

Als uitsmijter bezoekt de hele klas aan het einde van de lessenreeks een echte bioscoop. Samen met de gastdocent bekijken leerlingen de mooiste korte films op het witte doek. Dit bezoek kan plaatsvinden in het Eye Filmmuseum of een filmtheater in de buurt van jullie school.

Zeer geschikt voor Speciaal (Voortgezet) Onderwijs

Deze lessenreeks is ontwikkeld in nauwe samenwerking met twee speciaal onderwijs scholen. Er is bewust gekozen voor een reeks aan lessen zodat leerlingen de gastdocent leren kennen en andersom. Ook heeft elke gastdocent van Eye ruime ervaring met speciaal onderwijs.

Om een goed beeld te krijgen van je klas plannen wij vooraf een gesprek met je in. Op basis van het gesprek passen wij de omvang, de focus en de werkvorm van de lessen aan je klas aan.

Informatie

Duur

De lessen op school duren 60 minuten per les
Het zaalprogramma in het filmtheater duurt 1 uur en 30 minuten

Prijs

Vanaf € 350,- per klas

Kerndoelen

Nederlands, Oriëntatie op je zelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), historische bronnen (51), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Voor wie

Speciaal onderwijs, speciaal voortgezet onderwijs

Locatie

Op school en in Eye of een filmtheater in je buurt

Op dit moment bieden we het programma alleen aan in de regio Noord-Holland en regio midden Nederland (Amersfoort). Woon je in een andere regio maar wil je het programma boeken? We zoeken graag samen met je naar een oplossing. Neem contact met ons op via: educatie@eyefilm.nl

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye