Skip to content

Verdiepende programma’s voor leraren (in opleiding)

Wat zit er eigenlijk achter filmbeelden? En wat kun je er zelf mee? Met lesgeven over film kun je leerlingen vaardigheden meegeven om te navigeren in de wereld van nu waarin ze dagelijks heel veel zien én zelf maken. Leraren (in opleiding) die hun kennis en vaardigheden op het gebied van beeldtaal en filmmaken willen verbreden, kunnen bij Eye Filmmuseum terecht. Ervaar een van de onderwijsprogramma’s van Eye of volg een workshop filmdidactiek.

Netwerk Film Educatie 2022 Kennisdag in Eye Filmmuseum © Melanie Lemahieu
© Melanie Lemahieu

Ervaar een onderwijsprogramma van Eye

Het uitgebreide onderwijsaanbod van Eye voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs is gericht op begrijpend kijken en leerlingen bewust maken van filmtaal. De programma's zijn ook te boeken voor leraren. Een ervaren filmdocent zal de leraren meenemen in hoe je leerlingen begrijpend leert kijken of creatief laat maken.

Enkele tips uit het onderwijsaanbod: Met Film + de maker verdiep je je in filmanalyse voor het voortgezet onderwijs. Wil je begrijpend kijken voor primair onderwijs onder de knie krijgen? Ontdek de best-practices gebaseerd op onze succesvolle zaalprogramma’s. Pabo- en kunsteducatiestudenten die zich willen richten op filmmaken krijgen inspiratie in een workshop zoals Animatiesensatie en Korte film maken. Je leert hoe je film maakt met je klas en hoe je leerlingen beter laat kijken aan de hand van creatieve opdrachten.

De tijden en prijzen variëren. Neem contact met op met Team Onderwijs via educatie@eyefilm.nl - wij adviseren en helpen je graag.

Workshop filmdidactiek

Meer leren over filmeducatie

In deze workshop leer je van een van de experts van het Netwerk Filmeducatie wat filmdidactiek betekent en hoe je filmdidactiek in jouw vakgebied kunt toepassen. Je ontdekt aan de hand van een korte voorbeeldfilm (aansluitend bij jouw vakgebied) hoe je met eenvoudige kijkvragen, verwerkingsoefeningen en onderzoekende (film-)maakopdrachten, leerlingen veel meer kunt laten zien in film, én je de lesstof van jouw vakgebied kunt verrijken of verdiepen.

De workshop is zowel geschikt voor po- als vo-leraren in spe. Geef bij jouw aanvraag aan of je geïnteresseerd bent in een workshop voor het primair- of het voortgezet onderwijs en om welk vakgebied het gaat.

Tip: deze workshop kan goed gecombineerd worden met een actief onderwijsprogramma van Eye Filmmuseum (zie hierboven).

De Workshop filmdidactiek duurt anderhalf tot twee uur en kost € 175,-. Per workshop kunnen maximaal 30 mensen deelnemen (meer in overleg). De workshop is gericht op studenten van lerarenopleidingen én hun docenten.

Boek programma

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Direct boeken
Activiteiten voor kinderen in Eye