We zijn open

We hebben je gemist! Koop je kaartjes voor film en tentoonstelling online. Reserveer ook online voor Eye Bar Restaurant.

Lees meer
Sluit

Wat is film

Wat is film eigenlijk? Waar komen de eerste filmpjes vandaan en waarom gingen mensen films maken?

Om antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Eye een gratis informatiefolder ontwikkeld.
Wat is film
is bedoeld om meer te weten te komen over het fenomeen film. Het beschrijft film in het kort en is bedoeld als kennismaking met alle facetten van het rijke medium film: hoe film gemaakt wordt, de filmtaal en de ontstaansgeschiedenis van film. Tevens vind je achterin tips op welke manier je film kunt gebruiken in een educatieve setting.

Download

Download Wat is film voor volwassenen.

Download PDF

Wat is film - junior

Er is ook een jongereneditie van Wat is film waarmee jongeren in de leeftijd van 9 -14 jaar zelfstandig aan de slag kunnen. De informatiefolder kan gebruikt worden voor spreekbeurten of werkstukken over film. In de folder wordt uitgelegd hoe film gemaakt wordt. Ook wordt ingegaan op de optische trucjes en de diverse experimenten die uiteindelijk hebben geleid tot de uitvinding van film. Achterin de folder staan tips om zelf met film aan de slag te gaan. De soms ingewikkelde materie over de werking van film wordt in duidelijke taal uitgelegd.

Download

Download Wat is film voor jongeren.

Download PDF