Inspiratie

Eye is een uitzonderlijke evenementenlocatie door haar functie als nationaal filmmuseum, de ligging aan het IJ en het spectaculaire gebouw. Er bestaan verschillende mogelijkheden om voor jouw evenement de inhoudelijke koppeling met film en het museum te maken.

Borrel en feest tijdens een Eye Exclusive
Borrel en feest tijdens een Eye Exclusive

Eye bewaart, restaureert en presenteert film

Van klassiekers, kaskrakers en vroege avant-gardefilms tot en met de allernieuwste VR-experimenten. De collectie van Eye omvat meer dan 50.000 Nederlandse en internationale films en affiches, foto’s, filmapparatuur, boeken en persoonlijke archieven. In het gebouw aan het IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de alle vroegste filmgeschiedenis, tot aan de meest actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Missie en visie

Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld. Eye wil wereldwijd toonaangevend zijn in de wijze waarop film binnen een museale context wordt bewaard en getoond. We presenteren en preserveren film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en maatschappelijk document. Eye heeft niet alleen oog voor grote klassiekers en gevestigde namen, maar ook voor het onbekende en voor het experiment. Eye maakt ruimte voor nieuwe vergezichten en verwelkomt nog onderbelichte perspectieven op film en (film)geschiedenis en de kunst van het bewegend beeld.

Voor je gasten vertaalt zich dat naar een decor dat inspireert en betrokkenheid versterkt. Licht, ruimte en beweging zijn de kernelementen van film en zie je terug in het ontwerp van ons bijzondere gebouw. Met die elementen kun je een brug slaan tussen de thema’s van Eye en jouw evenement: context geven, meerdere perspectieven tonen, exposeren, vermaken, ontdekken, innoveren en anders leren kijken.

Middels het boeken van een evenement bij Eye lever je een duurzame bijdrage aan het museum en de filmcultuur in Nederland.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
© Ralph Richter
© Ralph Richter
Productpresentatie in Room at the Top
Productpresentatie in Room at the Top
Productpresentatie in IJ-Lounge
Productpresentatie in IJ-Lounge

Toevoegingen aan je programma

Maak de inhoudelijke link met film en het museum door je event te openen met een korte film over Eye of iemand van onze directie je gasten bij aanvang van het plenaire programma welkom heten met een korte uitleg over wat Eye allemaal doet. Dit is zonder extra kosten.

Het is ook mogelijk om uniek beeldmateriaal uit de collectie te vertonen. Kies uit de films in ons archief voor een vertoning, of laat onze curator een film uitkiezen op basis van het onderwerp of thema van je evenement. Je kunt ook een korte film vertonen die gebruikt kan worden als kick-off van je congres of presentatie. Of een loop met sfeervolle archiefbeelden die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld de inloop, pauze of borrel.

Tevens kun je in het programma een rondleiding over de architectuur en geschiedenis van Eye of een rondleiding door de wisselende tentoonstelling opnemen.

Partnerships

Eye is altijd op zoek naar verbinding. Partners van Eye hebben een streepje voor. Als partner ondersteun je het onderhouden van filmisch erfgoed, beeldeducatie voor kinderen en jongvolwassenen, grensverleggende tentoonstellingen en VR-ervaringen en de promotie van Nederlandse films in het buitenland. Partners genieten van exclusieve privileges en krijgen toegang tot het indrukwekkende zakelijke en particuliere netwerk van Eye. Voor onze partners organiseren wij onder andere themavoorstellingen, workshops, seminars en rondleidingen. Als partner ontvang je ook korting op de huurprijs van onze ruimtes voor presentaties en relatieontvangsten.

Netwerkevenement in de Foyer
Netwerkevenement in de Foyer
Dineropstelling in Waterfront met uitzicht over het IJ
Dineropstelling in Waterfront met uitzicht over het IJ

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact op met Maartje Jansen van onze afdeling Development: maartjejansen@eyefilm.nl.

Diner tijdens het Filmbal
Diner tijdens het Filmbal