Online events

Ook voor events die (gedeeltelijk) online plaatsvinden kun je bij Eye terecht. Een voordeel van online events is dat je nog meer mensen kunt uitnodigen, bijvoorbeeld wanneer er capaciteits- of reisbeperkingen zijn.

Er zijn verschillende vormen van online events en daardoor ook verschillende mogelijkheden. We leggen je graag deze verschillen uit. Aan de hand van jouw wensen adviseren we wat geschikte opties bij Eye zijn.

Livestream

Een livestream is een uitzending zonder interactie. Er staat een camera of webcam in de zaal en online publiek kan daardoor live meekijken. Je kunt hiervoor onder andere Facebook Live of YouTube Live gebruiken. Bij Eye kun je bijvoorbeeld jouw online publiek laten meekijken bij een presentatie of uitreiking in een filmzaal.

Webinar & webcast

Bij een webinar ligt de focus op het online publiek. Er is geen publiek in de zaal aanwezig. Interactie is goed mogelijk, bijvoorbeeld door middel van chats, polls of enquêtes. Wist je dat je vanuit Eye kunt uitzenden met het IJ en Amsterdam Centraal op de achtergrond?

Bij een webcast is ook publiek in de zaal aanwezig en de uitzending wordt opgenomen. Doordat de opname vaak pas later online wordt teruggekeken vindt er weinig tot geen interactie met het online publiek plaats.

Hybride

Een hybride event is de meest volledige vorm. Er is sprake van een live uitzending met publiek in de zaal, online publiek én interactie. Je kunt hiervoor verschillende online platformen gebruiken, zoals Zoom, Webex of Livestorm. Een vergadering bij Eye kan in hybride vorm plaatsvinden, bijvoorbeeld in Room at the Top, IJ-Lounge of Waterfront. Je kunt eenvoudig extra deelnemers online uitnodigen; in de vergaderruimtes zijn een webcam en microfoon aanwezig.