Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Programmasuggesties

Eye is een uitzonderlijke evenementenlocatie door haar functie als nationaal filmmuseum, de ligging aan het IJ en het spectaculaire gebouw. Er bestaan verschillende mogelijkheden om voor jouw evenement de inhoudelijke koppeling met film en het museum te maken.

Eye Filmmuseum bewaart, restaureert en presenteert film en heeft een wereldvermaarde collectie Nederlandse en internationale films, affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Als culturele instelling brengen we film in de meest brede zin van het woord: als kunst, cultuur, amusement en als fundament van de eigentijdse beeldcultuur. Voor je gasten vertaalt zich dat met name naar een decor dat inspireert en betrokkenheid versterkt: in een onovertroffen pand, vormgegeven door toonaangevende architecten.


Eye kan bovendien meerwaarde toevoegen met een inhoudelijk aspect aan je programma: een rondleiding, bezoek aan de tentoonstelling, filminhoudelijke workshop of een speciaal voor je event geselecteerde film. Partners van Eye ontvangen korting op de huurprijs. Het gebouw is dagelijks open voor publiek. Een aantal keer per jaar is Eye als geheel te huur voor een bijzonder evenement tot 900 personen. Eye is daarnaast een officiële trouwlocatie. Hieronder vind je enkele suggesties voor het uitbreiden van je programma.

Partnerships

Eye is altijd op zoek naar verbinding. Als partner van Eye ondersteun je het onderhouden van filmisch erfgoed, beeldeducatie voor kinderen en jongvolwassenen, grensverleggende tentoonstellingen en VR-ervaringen en de promotie van Nederlandse films in het buitenland. Partners genieten van exclusieve privileges en krijgen toegang tot het indrukwekkende zakelijke en particuliere netwerk van Eye.


Voor onze partners kunnen wij, onder andere, themavoorstellingen, workshops, seminars ondersteund met filmfragmenten, exclusieve en interactieve rondleidingen door de tentoonstellingen en ‘familiedagen’ voor medewerkers en/of relaties organiseren.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neem contact op met Maartje Jansen van onze afdeling Development: maartjejansen@eyefilm.nl.

Suggesties

Welkomstwoord

Archiefbeelden

Film uit archief

Rondleiding

Tentoonstelling

Workshop

Cadeau