Eye Filmmuseum, inclusief terras, is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit

Short Scores

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye.

Waar filmmuziek vaak wordt geassocieerd met urenlange epische films worden we tegelijkertijd de hele dag murw gebeukt met ultrakorte muziekvideo’s op sociale media en overrompelende muziek in reclames die al weer voorbij is voor je het weg kan klikken.

Het zo dominante format van de filmische 'korte sprint' roept om reflectie; waarom zetten we het niet eens artistiek naar onze hand door middel van een speels experiment?

Voor Short Scores vragen we muzikanten een mini-filmscore te maken bij een door henzelf gekozen fragment uit de rijke collectie van Eye. Zo ontdek je kleine filmparels die je anders vanwege hun lengte niet snel te zien zou krijgen én maak je kennis met toffe muzikanten van nu, die soms voor het eerst een filmscore maken. Ze vertellen daarbij wat ze inspireerde in de beelden en hoe ze te werk gingen.

Zie het resultaat als unieke kleine filmische bonbons; nooit een vervanging van de volwaardige driegangen-sterrengerechten die Eye normaal vertoont maar a different beast altogether. Voorbij voor je er erg in hebt, maar lang genoeg om je te laten zien hoe mooi het krachtenveld tussen beeld en geluid eruit kan zien.

Over Short Scores

Eye on Sound-programmeur Thijs Havens vertelt over het Short Scores-project en over The Brilliant Biograph, de filmcompilatie waaraan de fragmenten werden ontleend.

Lees meer