Eye Filmmuseum is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Per 28 november is Eye iedere dag open tot 17:00, en geldt de 1,5-meterregel en mondkapjesplicht ook binnen.

Meer informatie
Sluit

Eye Speurtocht dwars door Noord

Het mysterie van Kung Fu Franky is een spannende speurtocht voor families met kinderen vanaf 7 jaar, dwars door Amsterdam Noord. Help jij Hailey om Franky te vinden?

Eye Mysterie Speurtocht © Nadine Maas
© Nadine Maas

Download de app via:

Download de gratis app Izi.Travel op je mobiel en zoek via de zoekbalk naar: Het mysterie van Kung Fu Franky.

Deze mysterieuze wandeltocht waarin film en de echte wereld in elkaar overlopen, begint bij de ingang van Eye Filmmuseum. De app start met een filmpje dat zich in het Eye-gebouw afspeelt. Een filmpersonage, Kung Fu Franky, komt opeens los van het witte doek om in de echte wereld terecht te komen. In Amsterdam-Noord is Franky op zoek naar iets, maar naar wat?

Los het mysterie op

De tocht van Kung Fu Franky is niet zonder gevaren. Want als hij te lang in de echte wereld blijft, zal hij langzaam in rook opgaan. Een geheim genootschap probeert hem te redden, maar daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Lukt het om het mysterie op tijd op te lossen en Kung Fu Franky weer veilig terug te brengen naar zijn eigen wereld?

Help Hailey

De spontane Hailey is de verteller en hoofdpersoon. Met haar verlaat je de buitentrap van Eye. Via geluid krijg je informatie en verspreid door Amsterdam Noord kom je allerlei personages en clues tegen die je verder helpen in de zoektocht naar het verdwenen personage Franky.

Noord door nieuwe ogen

Help Hailey om Kung Fu Franky te vinden! Ga te werk als een detective. Goed kijken leidt je naar de oplossing! Deze wandeling dwars door Noord is een avontuur voor het hele gezin. Je bekijkt Noord met nieuwe ogen en kinderen leren spelenderwijs over film.

Over de makers

Het unieke van deze speurtocht is het dat het door twaalf jonge buurtbewoners uit Noord is gemaakt. In het kader van het 75-jarige bestaan van Eye Filmmuseum hebben deze makers een workshoptraject gevolgd waarbij ze het script schreven filmden en acteerden. Het spannende verhaal is gebaseerd op plekken en bewoners uit hun eigen omgeving.

In november 2021 lanceren we Het mysterie van Kung Fu Franky om de app in maart 2022 aan het grote publiek te presenteren. We zijn benieuwd naar je feedback ter verbetering van de app! Mail ons via educatie@eyefilm.nl.

Help jij me om Franky te vinden?

We gaan op een spannende speurtocht dwars door Amsterdam Noord.

campagnebeeld Speurtocht Dwars door Noord (Het Mysterie van Kung Fu Franky)

Informatie

Benodigdheden

Een opgeladen smartphone en een koptelefoon. Download de app izi.TRAVEL en vul in de zoekbalk in: Het mysterie van Kung Fu Franky. De speurtocht is Nederlands gesproken.

Startpunt en begeleiding

Bij de ingang van Eye Filmmuseum. De speurtocht via gps vindt buiten het gebouw plaats en is niet geschikt voor jonge kinderen zonder begeleiding.

Tijden en prijzen

Gratis. Op elk tijdstip. Reserveren is niet nodig.

Duur

60-90 minuten

Credits

Makers

Twaalf kinderen uit Amsterdam-Noord schreven het verhaal van deze speurtocht (o.a. Fem, Kerrewin, Mattan, Selah, Doortje, Silaya, Romaisa, Youn en Janna)

Regie en technische realisatie

Sjoerd Niekamp

Sounddesign

Sjoerd Niekamp, Marc Goosen (originele muziek) en Maan Meelker (voice-over)

Begeleiding workshoptraject

Sjoerd Niekamp

Projectproductie

Stien Meesters

Projectcoördinatie

Florine Wiebenga

Communicatie

Tamara Klopper

Met speciale dank aan

Franky Rustenberg, Silvia Ulloa, Marinus Klarenbeek

Naar een idee van

Manon Sandee