Welkom in Eye!

Vanaf 25 september zijn we toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit

Aflevering 1 Op de vijfde rij... in Cannes (podcast)

In ‘Op de vijfde rij… in Cannes’ neemt Cesar Majorana je mee achter de schermen van het grootste en belangrijkste filmfestival ter wereld. Vanaf vandaag kun je luisteren naar de eerste aflevering: De eerste editie van een nieuw tijdperk.

Door Eye redactie12 juli 2021

Podcast From the fifth row... in Cannes
Artwork Aafke Bouwman

Aflevering 1 De eerste editie van een nieuw tijdperk

Op de vijfde rij... in Cannes

Het wordt hoe dan ook een vreemd festivaljaar: door corona is het aantal gasten gehalveerd, er zijn talloze beperkingen en de filmwereld verkeert nog altijd in crisis. Maar het is niet de eerste keer dat Cannes de nodige tegenslagen te verwerken krijgt: zo werd de eerste editie geannuleerd vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en in 1968 werd het festival stilgelegd door stakende filmmakers. Cesar praat erover met onder andere Mark Cousins, de Schotse documentairemaker die een speciale aflevering van zijn The Story of Film-reeks maakte over de pandemie. Cousins is daarnaast ook in Cannes met zijn documentaire over Jeremy Thomas, de machtige filmproducent die het festival in de afgelopen decennia zag veranderen.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen beluisteren.

Podcast Op de vijfde rij... in Cannes

Meer informatie over de podcast.

Lees meer

Three-piece podcast of VPRO Cinema and Eye Filmmuseum