Dinsdag 7 februari sluit Eye on 16:00 wegens een besloten evenement. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit
Skip to content

Short Scores: Jimmi Jo Hueting

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Jimmi Jo Hueting koos voor Hiram Maxim and His Quick-firing Gun (1897).

Door Thijs Havens25 november 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Jimmi Jo Hueting maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Hiram Maxim and His Quick-firing Gun (1897), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Jimmi Hueting, drummer, componist en producer. Ik speel in de bands Jo Goes Hunting, 4b2m en Bonsai Panda. Ook werk ik als componist bij Muziektheatergezelschap Orkater.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Dit fragment sprak me aan door de contrasten die te zien zijn. Je ziet een nette meneer die met zijn driedelig pak zijn hoed eventjes afgeeft om vervolgens een gigantisch kanon te demonstreren. Na content te zijn met zijn demonstratie buigt hij voor de camera. De nette en trotse meneer met zijn gigantische moordwapen. Daar hoorde ik wel wat muziek bij.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Ik wilde graag een groot contrast maken tussen lichtvoetigheid en duisternis. Deze meneer heeft zojuist dit kanon ontworpen en gebouwd. Daar is hij zo te zien trots op. Nu is het kanon klaar om in oorlogen te gebruiken en steden en levens te verwoesten. Hier kreeg ik een bitter gevoel van en dat inspireerde mij om dit stukje te maken.

Jimmi Jo Hueting speelt in zijn studio op een drumstel

Hoe ben je te werk gegaan?

De viool loop introduceert de sfeer van de presentatie. Vervolgens draait alles om. De onregelmatige kanonexplosies geven de maat aan. Ondersteund door zware synthesizers en een basharmonica. De vrije drumsolo eroverheen verbindt de kanonslagen. Hoge fluiten representeren de onheilspellende gevolgen van de explosies. Het stuk lost zich onverwachts op en we zijn weer terug in de presentatie. De meneer heeft zijn werk goed gedaan.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten