Skip to content

Short Scores: LYZZA

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. LYZZA koos voor A Camp of Zingari Gypsies (1897).

Door Thijs Havens27 oktober 2022

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
LYZZA maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij A Camp of Zingari Gypsies (1897), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben LYZZA, muziekproducent en singer/songwriter.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Het was een van de weinige clips waar ik mensen zag dansen en plezier maken! Het lijkt erop dat het een moment was dat werd vastgelegd door een voyeur die willekeurig een groep zigeuners tegenkwam.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Dat weet ik eigenlijk niet, haha.

Hoe ben je te werk gegaan?

Ik wilde iets maken dat etherisch klonk, maar ook tegen een stootje kon. De mensen in deze video zien eruit alsof ze gastvrij zouden zijn, maar als ik dit van een afstand had gefilmd kan ik me ook voorstellen dat ik me geïntimideerd zou voelen door een groep die zo super hecht lijkt te zijn. Hoe zouden ze op mij reageren als buitenstaander? Zouden ze net zo gastvrij zijn als het lijkt? Ik denk dat ik tussen die uitersten probeerde een balans te vinden in geluiden.

beeld Short Scores

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten