Eye Filmmuseum, inclusief terras, is toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit

Short Scores: Palmbomen II

Met Short Scores verkent Eye on Sound op een speelse manier de grenzen van de filmmuziek. Een nieuwe generatie muzikanten en componisten maakt een nieuwe mini-filmscore bij een zelfgekozen kort filmfragment uit de collectie van Eye. Palmbomen II koos voor Panoramic View of Windsor Castle (1899).

Door Thijs Havens24 september 2021

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Palmbomen II maakte voor Short Scores een nieuwe soundtrack bij Panoramic View of Windsor Castle (1899), een fragment uit de collectie van Eye.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Kai, ook bekend als Palmbomen en Palmbomen II. Ik componeer vaker voor films maar ik maak vooral eigen platen en treed daarmee ook op. Ik maak daarnaast ook video's vooral voor eigen muziek en vind deze wisselwerking heel leuk en interessant.

Portret van Palmbomen II met oude videocamera, foto dor Lucas Lucas Laujedo
Portret van Palmbomen II. Foto © Lucas Laujedo.
Studio van Palmbomen II
De studio van Palmbomen II. Foto door muzikant zelf.

Waarom heb je voor dit specifieke filmfragment gekozen?

Ik vind het een mooi shot, met veel diepte en openbaring, door de bocht waarmee deze trein rijdt. Ik hou van treinreizen en ik vond het leuk dit gevoel hierin weer te geven. Ook is dit een langer filmfragment, er waren fragmenten van 30 seconden maar ik componeer liever voor langere stukken.

Wat heeft je geïnspireerd bij het maken van deze score?

Het gevoel van reizen in een trein, het gevoel van diepte en dat je in de verte een gebouw of dorp ziet waar je op af rijdt en dat steeds groter wordt.

Hoe ben je te werk gegaan?

Als ik componeer vind ik het fijn de beelden op de achtergrond af te spelen en dan een paar stukken in dit gevoel te maken. Ik maak stukken niet per se op beeld, ik maak ze snel en neem ze op tape op. Daarna heb ik een paar opties en kies er een uit die goed voelt, en knip het nog wat korter tot het past bij het fragment. Ik had veel moeite met het feit dat het zo kort is omdat ik ervan hou een 'draai' te componeren in een stuk muziek, ik koos deze omdat dit uiteindelijk het beste paste.

Alle Short Scores tot nu toe

Elke drie weken voegen we een nieuw van verse muziek voorzien fragment toe aan de collectie Short Scores, die zo steeds groter wordt.

Bekijk alle Short Scores fragmenten