We zijn open

Koop je kaartjes voor film en tentoonstelling online. Reserveer ook online voor Eye Bar Restaurant. Do 24 juni is Eye Bar Restaurant (incl. terras) gesloten tot 17.00u.

Lees meer
Sluit

Beeldmateriaal

Download beeldmateriaal voor de pers hieronder. De digitale opnamen mogen alleen worden gebruikt voor artikelen in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites naar aanleiding van de bijbehorende exposities, filmprogramma’s of gebeurtenissen in Eye. De fotograaf van het beeld dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.

Wij ontvangen graag een exemplaar van uw artikel. Stuur een PDF of link naar pers@eyefilm.nl of een bewijsexemplaar naar:

Eye Filmmuseum
Afdeling Marketing en Communicatie, t.a.v. Marnix van Wijk
Postbus 37767
1030BJ Amsterdam

Downloads Tentoonstelling & Programmering

Persmap zomer 2021

Persmap Vive le cinéma! Art & Film tentoonstelling inclusief persberichten overige zomerprogrammering Eye Filmmuseum

Download

Tentoonstelling: Vive le cinéma! Art & film

Vijf filmmakers (Lucrecia Martel, Leopold Emmen, Lemohang Jeremiah Mosese, Carlos Reygadas en Jia Zhang-ke) maakten speciaal voor de tentoonstelling een werk dat gebruik maakt van de mogelijkheden van de driedimensionale ruimte in plaats van het tweedimensionale bioscoopdoek.

Download beeldmateriaal

Filmprogramma: Film Noir - The Dark Side of Hollywood

Regenachtige straten, kringelende sigarettenrook en mannen met een duister verleden. Het onontkoombare noodlot en de femme fatale, sluw en seksueel onafhankelijk: Eye presenteert deze zomer een uitgebreid programma rond de klassieke film noir, met meesterwerken als The Third Man en In a Lonely Place, met Humphrey Bogart. Met vintage 35mm-prints en fonkelnieuwe restauraties.

Download filmstills

Filmprogramma: Cinema Ecologica

Cinema Ecologica laat zien hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Download filmstills

Filmprogramma: Wong Kar Wai

Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

The Brilliant Biograph: Earliest Moving Images of Europe (1897-1902)

The Brilliant Biograph is een schitterende compilatie van opnamen uit de collectie van de Mutoscope and Biograph Company, een van de eerste filmbedrijven. Met steun van de Europese Commissie zijn 50 films afkomstig uit de collecties van Eye en het British Film Institute (BFI) digitaal gerestaureerd. Deze één-minuten-tijdcapsules – gedraaid op 68mm-nitraat – zijn vermaard vanwege de unieke resolutie.

Download filmstills

Downloads Eye Filmmuseum

Logo's Eye Filmmuseum

Eye logo in 3 variaties, zwart en wit, in .eps, .jpg, .png en .svg bestandsformaten.

Download logo's

Factsheet Eye Filmmuseum

In de algemene factsheet vind je antwoorden op praktische vragen over het museum, de tentoonstellingen en filmprogramma’s.

Download factsheet

75 jaar Eye Filmmuseum

Een chronologisch overzicht van 75 jaar Eye Filmmuseum.

Download PDF

Museumgebouw

Vaste presentatie

Hoe zagen cinema-apparaten en filmstroken er vroeger uit en welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De vaste presentatie in het Panorama op onze benedenverdieping geeft je een antwoord hierop. Verspreid door het gebouw belichten verschillende elementen de wereld van bewegend beeld.

Download perskit

Collectiecentrum

Medewerkers

Sandra den Hamer, directeur
Ido Abram, adjunct directeur
Stan Spijkerman, zakelijk adjunct directeur
Giovanna Fossati, chief curator
Michiel de Rooij, beleidsmedewerker
Jaap Guldemond, director of exhibitions

Download perskit

Educatie