Skip to content

Persberichten

Hieronder staan alle persberichten van de afgelopen maanden. Heb je interesse in persberichten uit voorgaande jaren? Dan kun je contact opnemen met Rachel via pers@eyefilm.nl. Vergeet niet de naam van de tentoonstelling of het filmprogramma te vermelden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor de perslijst en ontvang voortaan alle persberichten van Eye Filmmuseum.

Aanmelden perslijst

Eerdere persberichten

Felix de Rooy ­– The Museum of My Mind

14 maart 2023 – Eye Filmmuseum presenteert een filmprogramma rond Felix de Rooy – een uitgebreid overzicht van de Curaçaose-Nederlandse kunstenaar als regisseur en acteur. Met lange en korte films en een uitgebreide talk over spiritualiteit in Curaçaose film toen en nu, o.a. met filmmaker Kevin Osepa.

Bekijk persbericht (PDF)

Eye presenteert achtste editie van collegereeks This is Film!

28 februari 2023 – Jaarlijkse openbare collegereeks in Eye Filmmuseum. Internationale gastsprekers vertellen over opmerkelijke filmrestauraties en filmerfgoed, gevolgd door filmvertoningen.

Bekijk persbericht (PDF)

Vriendenloterij schenkt € 313.818 aan Eye

20 februari 2023 – Eye Filmmuseum heeft dit jaar weer een bijdrage ontvangen van de Vriendenloterij. Dankzij het bedrag van € 313.818 steunt de VriendenLoterij Eye in zijn kerntaken.

Bekijk persbericht (PDF)

Amsterdamse foto’s van Robby Müller te zien in Eye

14 februari 2023 – Eye Filmmuseum toont een selectie van de foto’s van Amsterdam van Robby Müller, Nederlands beroemdste Director of Photography. Dit ter gelegenheid van de publicatie 'Robby Müller – Amsterdam Photos'.

Bekijk persbericht (PDF)

Alberto Lattuada, meester naast Fellini

9 februari 2023 – Met een programma rond Alberto Lattuada (1914-2005) keert het werk van een van de beter bewaarde geheimen van de Italiaanse cinema terug in de bioscoop.

Bekijk persbericht (PDF)

Sandra den Hamer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

7 februari 2023 – Sandra den Hamer, die na vijftien jaar vertrekt als directeur van Eye Filmmuseum, is vanwege haar uitzonderlijke verdiensten ten behoeve van cultureel erfgoed benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekijk persbericht (PDF)

VR-opera ‘Eurydice, een afdaling in oneindigheid’ neemt je mee naar de onderwereld

17 januari 2023 – Eurydice, een afdaling in oneindigheid’ is een prijswinnende Virtual Reality Opera, geïnspireerd op de mythe van Orpheus en Eurydice. De VR-productie van Celine Daemen is twee weken lang te ervaren in Eye Filmmuseum.

Bekijk persbericht (PDF)

Bregtje van der Haak nieuwe directeur Eye Filmmuseum

7 december 2022 – Journalist en documentairemaker Bregtje van der Haak – lang verbonden aan de VPRO als programmamaker, eindredacteur van Tegenlicht en hoofdredacteur – volgt per 1 april 2023 zittend directeur Sandra den Hamer op.

Bekijk persbericht (PDF)

Tentoonstellingen en selectie filmprogramma’s 2023 in Eye

29 november 2022 – Eye Filmmuseum maakt de tentoonstellingen en een selectie van de filmprogramma’s van 2023 bekend. In het nieuwe jaar opent de overzichtstentoonstelling van het werk van Saodat Ismailova, in de zomer gevolgd door de tentoonstelling over Werner Herzog.

Bekijk persbericht (PDF)

Solotentoonstelling van Saodat Ismailova, winnaar Eye Art & Film Prize 2022

6 oktober 2022 – Eye presenteert in 2023 de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Oezbeekse regisseur en kunstenaar Saodat Ismailova (1981, Tasjkent), winnaar van de Eye Art & Film Prize 2022.

Bekijk persbericht (PDF)