Skip to content

Neem een uniek kijkje achter de schermen van Eye en ontdek ons aanbod in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Onze gids Boaz Blume vertelt je er in deze video van alles over, in NGT!

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.
Filmapparatuur in de vaste presentatie
© Mike Bink

Rondleidingen

Eye Filmmuseum biedt op aanvraag rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan door de vaste presentatie en de tijdelijke tentoonstelling. Iedere derde zondag van de maand is er om 15:15 een gratis instaprondleiding in NGT door de tijdelijke tentoonstelling. Meld je (gratis) aan voor een rondleiding of de instaprondleiding in gebarentaal bij rondleiding@eyefilm.nl.

Met je klas naar Eye? Voor meer informatie over rondleidingen in gebarentaal voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo neem contact op met educatie@eyefilm.nl.

Virtuele NGT-rondleiding in Eye

Liever zelfstandig met je smartphone door Eye? Scan de QR-code voor de uitlegvideo’s in de vaste presentatie en ervaar de verschillende onderdelen van de presentatie en 125 jaar filmgeschiedenis in NGT, met ondertiteling.

De introductie is hier te bekijken en de volledige playlist staat ook op YouTube.

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Subcatch

Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Op onze website geven we aan welke Nederlandse films via de Subcatch-app te volgen zijn.

Ringleiding

We hebben ringleiding in onze zalen, vraag ernaar bij onze collega's bij de balie.

Eye biedt programma’s in Nederlandse Gebarentaal (NGT) aan mede dankzij de samenwerking met Stichting In Gebaren en een financiële bijdrage van Freek en Hella de Jonge Stichting.