Welkom in Eye! We zijn toegankelijk met een geldige QR-code (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit

Online streaming platform

Eye Film Player

Bekijk thuis het beste uit de collectie van Eye

Still uit Borgman (2013, Alex van Warmerdam)
Still uit Borgman (2013, Alex van Warmerdam)

De lancering van de Eye Film Player is onderdeel van de viering van 75 jaar Eye Filmmuseum.

De Eye Film Player is het streamingplatform van Eye Filmmuseum, waar je on demand een groeiende selectie titels uit de collectie van Eye kunt bekijken. Je vindt er internationale klassiekers, films uit de Nederlandse filmgeschiedenis, prachtige stille films en heel veel andere hoogtepunten uit de collectie.

still uit The Piano (Jane Campion, AU/NZ/FR, 1992)
still uit The Piano (Jane Campion, AU/NZ/FR, 1992)

Begin direct met streamen

Bekijk het volledige aanbod op de Eye Film Player

Ga naar de player

Over Eye Film Player

Met de Eye Film Player presenteert Eye hoogtepunten uit de filmcollectie aan een breed publiek. Je vindt er spraakmakende documentaires en films, zoals de Paradies-trilogie van Ulrich Seidl; Nederlandse speelfilms, waaronder films van Frans Weisz, Alex van Warmerdam en Pim de la Parra, internationale filmklassiekers van Tarkovski en James Ivory; maandelijks nieuwe compilaties met beelden uit de collectie stille films, met onder andere vroege kleurenfilms, historische reisfilms en films uit de collectie-Desmet. Een groot deel van het aanbod is nergens anders online te zien.

Kijktips

Bedwelmende films om gelijk verliefd op te worden

Wong Kar Wai

The Grandmaster

Een verhaal van twee kung fu meesters (hij uit het zuiden van China, zij uit het noorden) over verraad, uitdaging, eer en liefde tegen een achtergrond van oorlog en bezetting.

My Blueberry Nights

Na een verbroken relatie besluit de New Yorkse Elizabeth een reis door Amerika te maken, op zoek naar de ware betekenis van liefde. Eerste Engelstalige speelfilm van Wong Kar Wai.

Days of Being Wild

Yuddy is een egoïstische playboy die Su slecht behandelt. Op zoek naar liefde en naar zijn moeder komt hij een bewonderaar van Su tegen, met wie hij zijn laatste uren zal slijten.

Still Chungking Expres
Still Chungking Expres

Chungking Express

Kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en muziek worden aaneen gesmeed tot bezwerende droomclip.

Still Fallen Angels
Still Fallen Angels

Fallen Angels

Nachtelijk Hongkong in de jaren negentig: de levens van een huurmoordenaar, diens bazin en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in een stilistisch verbluffende vertelling.

still uit In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)
still uit In the Mood for Love (Wong Kar Wai, HK/FR/CN 2000)

In the Mood for Love

Meneer Chow en mevrouw Chan ontmoeten elkaar in dit onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. Je wordt deelgenoot van diepe, onuitsprekelijke gevoelens.

Still Happy Together
Still Happy Together

Happy Together

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Ho en Lai reizen door Argentinië en zitten opgesloten in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie.

still uit 2046
still uit 2046

2046

Wong Kar Wai's losse vervolg op In the Mood for Love combineert het smachtende romantisch verlangen uit die film met duizelingwekkende tijdsprongen en een sciencefiction-twist.

Still The Hand
Still The Hand

The Hand

Gong Li speelt een mysterieuze courtisane die haar nieuwste kleermaker seksuele diensten verleent, opdat hij zich haar zal herinneren bij elke nieuw ontworpen jurk.