Doorlopend

Eye on Sound

Over de veelzijdige relatie tussen beeld en geluid

Eye on Sound: live muziek in Eye's arena tijdens Museumnacht 2013

Eye richt zich in verschillende thematische programma's op de dynamische relatie tussen beeld en geluid. Samen vormen ze Eye on Sound, een serie over het belang van filmgeluid en (live) filmbegeleiding.

Met Eye on Sound focust Eye de komende jaren op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Eye on Sound: live muziek in Eye's arena

Cinemaconcerten

Live optredens van DJ’s, performers, orkesten, ensembles, trio’s en kwartetten bij klassiekers van de stille cinema.

Eye on Sound: Quinteto Capital T begeleidt The Man Beneath tijdens een cinemaconcert
Eye on Sound: Bea1991 treedt op tijdens Eyeshadow

Eyeshadow

Double bill: optreden bandjes na afloop van de speelfilmvertoning. Twee oog- en oorervaringen voor één en hetzelfde geld.

meer over eyeshadow

_underscore_

In samenwerking met RE:VIVE (onderdeel van Beeld en Geluid) en The Rest is Noise (Muziekgebouw’s serie voor experimentele en avontuurlijke muziek) worden jonge elektronische muziekproducers uitgenodigd om nieuwe scores te maken bij stille films uit de collecties van Eye en Beeld en Geluid. Het collectiemateriaal komt op een hedendaagse, verfrissende manier tot leven.

Eye on Sound: Legowelt scores Nosferatu Phantom der Nacht
Tomas Mutsaers
campagnebeeld Eye on Sound: POP! (sept 2020)

Eye on Sound: POP!

Rapper Tupac Shakur, poplegende David Bowie en singer-songwriter Björk: wat hebben ze met elkaar te maken en wat doen ze in Eye? Ontdek het bij Eye on Sound: POP!, een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met speelfilms, documentaires, live optredens en talkshows. Deel twee van POP! volgt in 2021.

Eye on Sound: live muziek in Eye's arena

Programma Eye on Sound

Sorteer op

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.