Dinsdag 7 februari sluit Eye on 16:00 wegens een besloten evenement. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit
Skip to content
campagnebeeld Familiedag

Familiedag

24 oktober 2021

Familiedag 2021 in Eye

Op de Familiedag kunnen jij, je vriendjes en je ouders een hele dag doorbrengen in een van de mooiste nieuwe gebouwen van Amsterdam. In de filmzalen draaien magische films en samen met een filmspecialist van het museum leer hoe je filmdetective kunt worden!

Wist je dat Eye het enige filmmuseum in Nederland is? Misschien weet je nog niet wat Eye allemaal doet. Dat kun je op deze Familiedag zelf meemaken. Spelen en speuren: word filmdetective of dompel je onder in magische films!

Familiedag 2021 in Eye
Een familie kijkt een film in een gele pod in de vaste presentatie
© Martin Hogeboom

Je kan vandaag gratis naar de benedenverdieping, waar de filmspeeltuin voor jong en oud is, met honderden stukjes film uit de collectie van Eye. Hier kun je meer ontdekken over de geschiedenis van de film, die al meer dan een eeuw oud is. Hoe maakten ze vroeger films? Met welke apparaten? Ook kun je de filmquiz doen, meespelen in een film en een flipboekje maken.

Ook is er de workshop Toveren met Filmverhalen. Vanaf 13.00 uur kan je zonder kaartje binnenlopen in de Studio, waar je met stop-motion techniek & filmbeelden jouw eigen nieuwe filmverhaal kan toveren.

En als klap op de vuurpijl is er de vertoning van The Kid, Charlie Chaplins beroemde stille film uit de jaren twintig, waarin The Tramp (Chaplin) zich ontfermt over een vondeling, die al gauw uitgroeit tot aandoenlijk schoffie.

still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)
still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)
poster Familiedag 2021

Familiedag 2021

Onderdeel van

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.