Welkom in Eye!

Vanaf 25 september zijn we toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit
campagnebeeld Familiedag

zondag 24 oktober 2021

Familiedag

Familiedag 2021 in Eye

Op de Familiedag kunnen jij, je vriendjes en je ouders een hele dag doorbrengen in een van de mooiste nieuwe gebouwen van Amsterdam. In de filmzalen draaien magische films en samen met een filmspecialist van het museum leer hoe je filmdetective kunt worden!

Wist je dat Eye het enige filmmuseum in Nederland is? Misschien weet je nog niet wat Eye allemaal doet. Dat kun je op deze Familiedag zelf meemaken. Spelen en speuren: word filmdetective of dompel je onder in magische films!

Familiedag 2021 in Eye
Pod in vaste presentatie
© Martin Hogeboom

En als je een kaartje hebt gekocht kun je gratis naar de benedenverdieping, waar de filmspeeltuin voor jong en oud is, met honderden stukjes film uit de collectie van Eye. Hier kun je meer ontdekken over de geschiedenis van de film, die al meer dan een eeuw oud is. Hoe maakten ze vroeger films? Met welke apparaten? Ook kun je de filmquiz doen, meespelen in een film en een flipboekje maken.

En als klap op de vuurpijl is er de vertoning van The Kid, Charlie Chaplins beroemde stille film uit de jaren twintig, waarin The Tramp (Chaplin) zich ontfermt over een vondeling, die al gauw uitgroeit tot aandoenlijk schoffie.

still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)
still uit The Kid (Charles Chaplin, US, 1921)

Onderdeel van

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.