Skip to content
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022

Festival

Kaboom Animation Festival

Welkom in het Koninkrijk der Animatie

30 maart — 3 april 2022

still uit Waar is Anne Frank? (Where is Anne Frank?) (Ari Folman, IL 2021)
still uit Waar is Anne Frank? (Where is Anne Frank?) (Ari Folman, IL 2021)

Maak je op om het Rijk van Mythes & Sprookjes (het thema van dit jaar) te betreden en samen met animatieaficionado’s een übercool programma te verslinden.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Kaboom Animation Festival presenteert de nieuwste en de beste (inter)nationale animatieproducties naast ontelbaar niet te missen events, tentoonstellingen en retrospectieven. Het festival verzamelt alles wat animatie het meest geliefde genre maakt in een inclusief filmgebeuren waar iedereen zich thuis kan voelen.

Schuif gerust aan bij ons kampvuur dat opgeluisterd wordt met verhalen over culturen van heinde en verre, ontmoetingen tussen verschillende generaties, oude én nieuwe legendes en sprookjes die zowel het hart als de hersenen aanspreken.

Helden, antihelden, schurken (en iedereen daartussenin) zijn welkom om verliefd te worden op elkaar en op de universele taal van animatie. Een taal die Kaboom hoog in het vaandel draagt wegens haar enorme kracht om moderne, inclusieve verhalen en werelden te creëren waarin iedereen een held kan zijn.

Mogelijke ingangen tot Kabooms Koninkrijk der Animatie: Amsterdam, Utrecht en je favoriete (Nederlandse) internetverbinding, want een deel van het filmprogramma gaat online! En Kaboom belooft jullie: na deze week leef je nog lang en gelukkig.

Na de grootse opening op woensdag 30 maart met Where is Anne Frank? kun je je in Eye volledig onderdompelen in een festivalprogramma zonder weerga, met buitengewone lange en korte films die bewijzen waarom een cinema een legende op zich is.

Bovendien zijn er heel wat spectaculaire specials te bewonderen, waaronder een eerbetoon aan animatiepionier George Debels met livemuziek, een 16mm-compilatie met sprookjes van over de hele wereld, een dans+animatie workshop, stand-up comedy met live animatie nog veel meer!

Gratis tentoonstellingen

Max en zijn zus Tosca onderzoeken en ontleden hardnekkige mythen over mannen uit het heden en het verleden. In hun tentoonstelling Mannenmythen worden tien mythen over mannen met sprekend gemak ontkracht.

Buro Rococo is een collectief van illustratoren Nino Maissouradze en Yoko Heiligers waarin illustratie en performance samenkomen in pop-up tekenacts. Hun nieuwste project Koekeloerium gaat in première in de hal van Eye Filmmuseum. Nino & Yoko nodigen je uit om je medemens te observeren vanuit hun absurde mobiele schuilplaatsen. Zo heb je je medemens nog nooit bekeken!

Op 2 april vindt er een live interactie plaats tussen de makers Nino & Yoko, hun installatie en jullie, het publiek!

Games

Niets evenaart dat hemelse gevoel van een controller in je handen terwijl je die fantasierijke wereld op het scherm verovert. Op het Kaboom Animation Festival vestigen we niet alleen de aandacht op films, want games zijn ook een fantastische vorm van animatie! Alle games zijn doorlopend en gratis toegankelijk.

poster Kaboom Animation Festival 2022

Programma

Voor meer informatie en tickets, bezoek kaboomfestival.nl

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.