Skip to content

Researchlabs 2023

15 april 2023

De Eye ResearchLabs bieden ruimte aan een nieuwe generatie curatoren en kunstenaars om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Studenten van verschillende kunstacademies en universiteiten wordt gevraagd een programma samen te stellen met eigen werk en films uit de collectie van Eye. De ResearchLabs volgen geen strikt format en zijn vaak een culturele cross-over tussen film en andere kunstvormen.

Tijdens de jaarlijkse ResearchLabs is Eye een ontmoetingsplaats voor studenten van academies en universiteiten die samenkomen om er hun eigen werk te presenteren en dat van anderen te bekijken.

Academies die deelnemen aan de ResearchLabs zijn: het Sandberg Instituut, de Gerrit Rietveld Academie, de Universiteit Leiden, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Universiteit van Amsterdam, het Piet Zwart Institute, de VRAcademy en het Master Institute of Visual Cultures aan de St. Joost School of Art & Design.

Aan het einde van de dag bekronen de Cherry Pickers, een groep van studenten van de deelnemende academies, het best samengestelde programma, het urgentste werk, het verrassendste werk met een Cherry en kennen ze ook een Wild Cherry toe. De Cherries zijn ontworpen en geprint door kunstenaar Tibor Dieters.

poster Researchlabs 2023

ResearchLabs 2023

Op 15 april is ook een vroege versie van Jacco Kooistra's VR-project Let Nature Heal te bezoeken tussen 11:30 en 21:00.