We zijn open

Koop je kaartjes voor film en tentoonstelling online. Reserveer ook online voor Eye Bar Restaurant. Do 24 juni is Eye Bar Restaurant (incl. terras) gesloten tot 17.00u.

Lees meer
Sluit

Researchlabs

Eye geeft een podium aan de nieuwste generatie filmmakers en curatoren.

12 juni 2021

Researchlabs 2021: Universiteit Leiden

De Researchlabs van Eye on Art bieden ruimte aan een nieuwe generatie curatoren en kunstenaars om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Studenten van verschillende kunstacademies en universiteiten wordt gevraagd een programma samen te stellen met eigen werk en films (waaronder remixes) uit de collectie van Eye. De Researchlabs volgen geen strikt format en zijn vaak een culturele cross-over tussen film en andere kunstvormen.

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Best of Researchlabs viert zijn tienjarig bestaan met een optreden van de anarchistische band LUza CULT, de vertoning van de winnende film en nieuw werk van drie eerdere Researchlab-winnaars.

Researchlabs 2021: Sandberg
Researchlabs 2021: Gerrit Rietveld Academie - This Must Be the Place

Het best samengestelde programma en het beste werk worden bekroond door een jury van zeven studenten van de academies die deelnemen aan de Researchlabs: het Sandberg Instituut, de Gerrit Rietveld Academie, de Universiteit Leiden, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Universiteit van Amsterdam en het Master Institute of Visual Cultures.

still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Meer over Eye on Art

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.