Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten. Eye Shop en Eye Study zijn geopend.

Meer informatie
Sluit
campagnebeeld Researchlabs 2022 (VRAcademy)

Research Labs

Eye geeft een podium aan de nieuwste generatie filmmakers en curatoren.

12 februari 2022

Researchlabs 2022: St. Joost

De Eye Research Labs van Eye on Art bieden ruimte aan een nieuwe generatie curatoren en kunstenaars om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Studenten van verschillende kunstacademies en universiteiten wordt gevraagd een programma samen te stellen met eigen werk en films (waaronder remixes) uit de collectie van Eye. De Research Labs volgen geen strikt format en zijn vaak een culturele cross-over tussen film en andere kunstvormen.

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Eye Research Labs viert zijn tienjarig bestaan.

Researchlabs 2022: Sandberg
Researchlabs 2022: Piet Zwart

Het best samengestelde programma en het beste werk worden bekroond door een jury van zeven studenten van de academies die deelnemen aan de Research Labs: het Sandberg Instituut, de Gerrit Rietveld Academie, de Universiteit Leiden, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Universiteit van Amsterdam, de VR Academy en het Master Institute of Visual Cultures.

still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Meer over Eye on Art

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.