Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten

Als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is Eye Filmmuseum tijdelijk gesloten. Terras Eye Bar Restaurant en Eye Shop zijn wél geopend.

Lees meer
Sluit

Support Eye

Zoveel filmliefhebbers, zoveel redenen om Eye te supporten.

Welkom in Eye, hét huis van de film en het enige filmmuseum van Nederland met een unieke collectie van 50.000 films, foto’s, affiches en publicaties.

Laatste nieuws

We tonen, exposeren, entertainen, geven context en laten je anders kijken naar de rijkdom van film in verleden, heden en toekomst. We geven jong en oud inzicht in de kunst en kracht van bewegend beeld.

We conserveren, restaureren, digitaliseren, trainen en bieden een schat aan kennis en ideeën die we toegankelijk maken voor een breed publiek.

Om verder aan het huis van de film te bouwen, kunnen we gelukkig rekenen op de betrokkenheid van vrienden,sponsoren en participanten. We nodigen jou van harte uit om deel te nemen.

Tot ziens in Eye!

“Wat ons betreft is er geen betere kunstvorm dan film en bewegend beeld om in aanraking te komen met andere werelden, andere tijden, andere culturen, andere denkbeelden. Om je te verplaatsen in de ander. Zoals een oud Afrikaans gezegde luidt: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Sandra den Hamer, directeur van Eye