Welkom in Eye!

Vanaf 25 september zijn we toegankelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app of uitgeprint (13+) en geldig ID (14+).

Meer informatie
Sluit

Generation Eye

Onstilbare creatieve honger? Generation Eye is inspireren en geïnspireerd worden. Iedere maand een nieuwe cross-over van verschillende kunstvormen. Altijd is film het vertrekpunt. Verwacht wilde ideeën, prikkelende talks, voorpremières, vernieuwende muziek en rauw filmtalent. Uiteraard drinks met uitzicht op het IJ.

Kom naar het lanceringsevenement op 25 augustus, meld je hier aan!

Beeldmerk Generation Eye
© Toto Blaauw

Generation Eye is voor jonge professionals, cultuurliefhebbers, makers en ondernemers van 25 tot 40 jaar. Inspiration for the now generation!

Speciaal voor Generation Eye leden selecteren wij elke maand een waanzinnige film met interessante sprekers of optredens. Je ziet het beste van Eye. Daarnaast organiseren we om de maand een borrel waar je kennis maakt met andere jonge professionals, cultuurliefhebbers, makers en ondernemers. Tot slot krijg je toegang tot het Eye Filmbal; het jaarlijkse besloten filmfeest in Eye voor acteurs, regisseurs, distributeurs, producenten en Eye’s grootste (zakelijke) vrienden. Met jouw bijdrage ondersteun je het programma Badlands: een programma met en door opkomende filmmakers die op het punt staan door te breken en dat op hún manier willen doen.

Kennis maken? Meld je aan voor het lanceringsevenement op woensdagavond 25 augustus, we vertellen je dan alles over Generation Eye! Aanmelden voor dit evenement kan uiterlijk 16 augustus via annelieskluiwstra@eyefilm.nl
of janwillemvanbeek@eyefilm.nl

Meld je aan

Join the club voor € 25 per maand (€ 45 voor 2 personen)! Je lidmaatschap is maandelijks voor de 1e van de maand opzegbaar via vrienden@eyefilm.nl.

Word direct lid

Programma

25 augustus

Sunsets X Cinema Ecologica. Openluchtvertoning van Waterworld (1995) met voorafgaand een performance van Keiko Shichijo op de Vliegende Vleugel en Anoek Nuyens (theatermaker, De Zaak Shell) over het belang van het maken van toekomstscenario's.

Meld je aan

September

Eyeshadow – cinema & muziek: vertoning Boyz n the Hood (1991) met optreden van Sor.

Oktober

Slotavond van Black Light, over zwarte identiteit in film en zwarte filmmakers in Nederland, gecureerd door Da Bounce.

December

Binnenkort meer informatie.

still uit Badlands (Terrence Malick, US 1973)
still uit Badlands (Terrence Malick, US 1973)

Badlands

Maak kennis met Nederlands filmtalent via het programma Badlands. Een nieuwe generatie makers uit uiteenlopende vakgebieden stelt zichzelf voor aan de hand van door hen gecureerde filmprogramma's met zowel eigen werk, als ook keuzefilms uit de Eye-collectie, en een flankerend programma met gasten, optredens en masterclasses van hun inspiratoren. Alle talenten bevinden zich in de eerste vijf jaar van hun carrière en krijgen onder leiding van moderator Noa Johannes een podium om hun artistieke en maatschappelijke visie te presenteren. Talentontwikkeling staat centraal: jonge makers worden gekoppeld aan gearriveerde filmprofessionals, er zijn workshops en masterclasses van filmmakers.

Heb je vragen?

Neem contact op met Annelies Kluiwstra (annelieskluiwstra@eyefilm.nl / 06-33231306) of Jan-Willem van Beek (janwillemvanbeek@eyefilm.nl / 06-15697147).

Foto van Exposed event
Foto van Eye on Sound event