NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

A land imagined eye filmmuseum01

A Land Imagined

Yeo Siew Hua / SG, 2018 / 95 min.

In het hedendaagse Singapore schieten de wolkenkrabbers omhoog. Maar wat weten we van de bouwvakkers die de hypermoderne steden de grond uit helpen stampen? De neorealistische noir-vertelling A Land Imagined belicht de benarde omstandigheden van het leger immigranten dat het nieuwe Singapore helpt verrijzen. De film won de Gouden Luipaard van het Locarno Film Festival.

Poster a land imagined eye filmmuseum

Rechercheur Lok staat op het punt met pensioen te gaan wanneer hij een zaak krijgt uit te zoeken. Waarom is de Chinese bouwvakker Wang nooit meer op de bouwplaats verschenen? Lok en een collega proberen erachter te komen wat er is gebeurd.

Het onderzoek leidt naar de armoedige pensions waar de bouwvakkers leven, vlakbij de eindeloze rijen hijskranen, een wereld die grotendeels verborgen blijft voor de meer gefortuneerde inwoners van de stad.

A Land Imagined legt de keerzijde bloot van de razendsnelle boom van een metropool; niemand bekommert zich om de illegale bouwvakkers die het nieuwe Singapore doen verrijzen. Ze zijn onzichtbaar, rechteloos en onderbetaald.

Singapore new wave

Met zijn speelfilmdebuut in neorealistische noir-stijl sleepte regisseur Yeo Siew Hu als eerste Singaporees de prijs voor beste Film van het filmfestival van Locarno in de wacht.

Yeo Siew Hua studeerde filosofie aan de Nationale Universiteit van Singapore en is een van de oprichters van het filmcollectief 13 Little Pictures. Hij maakte eerder naam met zijn de experimentele speelfilm In the House of Straw (2009), dat werd gezien als exponent van de Singapore New Wave.

Details

Regisseur

Yeo Siew Hua

Productiejaar

2018

Productieland(en)

SG

Originele titel

A Land Imagined

Lengte

95 min.

Taal

Mandarijn, Engels, Bengaals

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

A land imagined eye filmmuseum02
A land imagined eye filmmuseum03