Skip to content
NLEN
Rode molen still3 0

A Taste of Red, Yellow and Blue

Programma met films uit de EYE-collectie rond het thema van de vermenging van zintuigen (synesthesie): kleuren horen of proeven, geluiden zien. De avond besluit de conferentie The Colour Fantastic: Chromatic Worlds of Silent Cinema die van 28 t/m 31 maart plaatsvindt in EYE.

Rode molen still3 0

Hoe ruikt rood, welke woorden klinken bij geel en hoe smaakt blauw? Kunsthistoricus Caro Verbeek en filmwetenschapper prof. dr. Patricia Pisters buigen zich in lezingen over het fenomeen van de synesthesie.

Verbeek promoveert op de relatie tussen de “lagere” zintuigen en kunst en richt zich met name op de speciale relatie tussen geur en kunst. Haar proefschrift 'In Search of Scents Lost - Reconstructing the Aromatic Heritage of the Avant-garde' wordt onder meer begeleid door de Vrije Universiteit, Amsterdam. Pisters geeft een lezing over het gebruik van de kleur geel in de film.

Tijdens de avond worden kleurenfilms vertoond van Noud Heerkens (Limited Blue, 1984, 9”), Rossella Biscotti (Yellow Movie, 2010, 22”) en Esther Urlus (Red Mill, 2013, 5”).

Creative Chef Jasper Ubink ten Cate maakt en serveert vanaf een foodbar eetbare schilderijtjes.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.