NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)

A Thousand Fires

Saeed Taji Farouky / FR, NL, PS, CH, 2021 / 90 min.

Een echtpaar in Myanmar werkt hard om rond te komen van een kleine oliebron en droomt ervan hun zoon naar school te laten gaan. Maar hijzelf wil liever voetballer worden. Tedere documentaire over olie, generatiekloven en levenscycli in een snel veranderend Myanmar.

poster A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)

In de Magway-regio in Myanmar, het land met een van de oudste petroleumindustrieën ter wereld, wonen Thein Shwe en Htwe Tin. Het echtpaar runt een ongereguleerd olieveld en produceert om de paar dagen een vat. Bovenal willen ze dat hun jongste zoon succesvol wordt en zo de armoede kan ontstijgen. Hij heeft talent als voetballer en droomt van een profcarrière, maar zijn ouders zien hem liever naar school gaan.

Spetterende machines

De Palestijns-Britse filmmaker Saeed Taji Farouky vangt hun leven in eenvoudige, krachtige beelden. Een waterkoker kookt. Met modder besmeurde handen bedienen spetterende machines. Het omgevingsgeluid van een voetbalwedstrijd klinkt uit een nabijgelegen televisie. “Deze dagen gingen snel voorbij”, zegt Htwe.

A Thousand Fires volgt een familie in beweging, die intergenerationele conflicten uitvechten en compromissen moeten sluiten. Het is een film over voorbijgaande momenten, over geloof in de krachten van karma en geluk, over je plaats in de gemeenschap, en de ritmes van dag tot dag.

Details

Regisseur

Saeed Taji Farouky

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, NL, PS, CH

Originele titel

A Thousand Fires

Lengte

90 min.

Taal

Birmees

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still uit A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)
still uit A Thousand Fires (Saeed Taji Farouky, FR/CH/NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.