Skip to content
NLEN
campagnebeeld Xtended: Alice, The Virtual Reality Play

Alice, the Virtual Reality Play

Bekijk trailer

Mathias Chelebourg & Marie Jourdren / , 2017

Alice, The Virtual Reality Play is een absurde VR-ervaring: wie de bril opzet, ontdekt gaandeweg dat hij zélf Alice in Wonderland is. Alice, The Virtual Reality Play (2017) van het Franse DVgroup is te zien van 22 december 2019 t/m 4 januari 2020 in Eye Filmmuseum.

poster Xtended: Alice, The Virtual Reality Play

In Alice, The Virtual Reality Play verschijnen surrealistische wezens uit Lewis Carrolls beroemde vertelling, zoals het Witte Konijn, Humpty Dumpty en een gigantische rups, levensgroot voor je en spreken je direct aan. De twee Britse acteurs Robin Berry en Josh Jefferies spelen speciaal voor jou dagelijks live in dit virtuele theaterstuk. Aan Alice, The Virtual Reality Play kan één persoon per half uur deelnemen. Tijdens de openingsavond is er een gesprek met een van de interactieve acteurs.

Alice, The Virtual Reality Play
is eerder te zien geweest op het Filmfestival van Venetië, Centre Phi – Montreal, Future of Storytelling — New York, Geneva International Film Festival Tous Ecrans en Dubai International Film Festival.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Mathias Chelebourg & Marie Jourdren

Productiejaar

2017

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
still uit Eurydice, een afdaling in oneindigheid (Celine Daemen, NL 2022)

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Alice, The Virtual Reality Play
still uit Alice, The Virtual Reality Play
still uit Alice, The Virtual Reality Play

Filmprogramma

Het Alice-in-Wonderland-thema wordt in de filmzalen vanuit verschillende perspectieven belicht in het filmprogramma Through the Looking Glass. Op het programma staan zowel vroege als recente Alice-verfilmingen en is werk te zien van regisseurs die zich door het idee van verplaatsing, wisselende tijdzones en ontmoetingen met fantastische wezens hebben laten inspireren.

Bekijk het programma

Steun Eye en zie meer. Word member van de Eye Society.