NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit American Honey (Andrea Arnold, GB/US 2016)

American Honey

Andrea Arnold / US, GB, 2016 / 163 min.

Andrea Arnold won de juryprijs in Cannes voor haar energieke road trip over een groep tieners die al feestend de Midwest doorkruisen en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. 

American honey 20000299 ps 1 s high

American Honey is gefilmd in Andrea Arnolds kenmerkende lyrische stijl waarmee ze de harde werkelijkheid weet te vangen, net als eerder in Fish Tank en Wuthering Heights. Star (nieuwkomer Sasha Lane) leeft aan de rafelrand van de Amerikaanse samenleving als ze Jake (Shia LaBeouf) ontmoet, dansend in de Kmart, en de vonk overslaat.

vervallen motels

Star sluit zich onmiddellijk aan bij Jake en zijn bende buitenbeentjes, die sterke drank in bestelwagens drinken, in vervallen motels slapen, en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. Star en Jake zijn extatisch en beginnen te dromen van een eigen huis en gezin.

zelden getoond Amerika

In een realistische vérité-stijl, en in een opmerkelijke (bijna) vierkante beeldverhouding van 4:3, volgt Arnold de bonte bende jongeren, die voor het grootste deel worden gespeeld door niet-professionele acteurs. American Honey is een energieke roadtrip, over een Amerika dat zelden getoond is, met een soundtrack die springt tussen Rihanna en Bruce Springsteen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Andrea Arnold

Productiejaar

2016

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

American Honey

Lengte

163 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Women Make Film

Vorig jaar presenteerde Eye het filmprogramma Women Make Film, een alternatieve versie van de filmgeschiedenis met vrouwen in de hoofdrol. Vrouwen speelden vanaf de begintijd van de cinema een belangrijke rol. Ze stonden achter de camera, regisseerden en waren soms ook producent.

Lees meer
campagnebeeld Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema (Mark Cousins, GB 2019)
American honey 20000299 st 2 s high
American honey 20000299 st 8 s high