Skip to content
NLEN
still uit An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)

An

Naomi Kawase / JP, FR, DE, 2015 / 117 min.

Dankzij een geheim recept komt een kleine bakkerij tot bloei, in deze subtiele en diep-menselijke film van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (The Mourning Forest, Still the Water), gebaseerd op het gelijknamige boek van Tetsuya Akikawa.

poster An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)

Bij de VR-ervaring Missing Pictures, waarin Naomi Kawase vertelt over haar gedroomde maar nooit-gemaakte komedie Oh Debu, laat Eye haar film An zien.

In An (A Sweet Taste of Life) runt Sentaro een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Geuniformeerde schoolmeisjes vormen zijn belangrijkste klandizie. Wanneer Tokue, een dichterlijke oude vrouw met kromme handen van de lepra, hem aanbiedt te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept komt de kleine bakkerij tot bloei. Pijnlijke ouder-kind relaties van de drie verschoppelingen Tokue, Sentaro en een van de schoolmeisjes warmen op tot intieme vriendschap.

An was de openingsfilm van ‘Un Certain Regard’ op het Cannes Filmfestival en won de prijs voor Beste Film op het Valletta Film Festival 2015.

In Eye zijn ook Naomi Kawase's The Mourning Forest, Still the Water, True Mothers en Shara te zien.

'..knappe cinema: Kawase laat je aandachtiger kijken naar iets wat vanzelfsprekend lijkt... Menig bezoeker zal bij het verlaten van het filmtheater met frisse blik naar een boom kijken. (**** NRC Handelsblad)

“...complex en afgewogen geheel...meer dan de som der delen... (**** Het Parool)

“Subtiele en diep-menselijke film van Kawase ontroert zonder maar een moment sentimenteel of goedkoop te worden... (**** VPRO/Cinema.nl)

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Naomi Kawase

Productiejaar

2015

Productieland(en)

JP, FR, DE

Originele titel

An

Lengte

117 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Missing Pictures

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Lees meer
Een computergegenereerde illustratie met een oudere figuur en een kind op de achterste rij van een bioscoop. Op het scherm wordt een martial arts gevecht getoond, het kind in de bioscoop houdt een zwaard omhoog dat de film op het scherm weerspiegelt. (campagnebeeld Xtended: Missing Pictures; still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building))
still uit An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)
still uit An (Naomi Kawase, JP/FR/DE 2015)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.