Skip to content
NLEN
Westbroek new 2010

Andrea Chénier

Live streaming van de opera Andrea Chénier, opgevoerd door The Royal Opera House, Londen, onder regie van David McVicar. Over het leven van de gelijknamige Franse dichter, die in 1794 onder de guillotine zijn einde vond. Met Jonas Kaufmann als Chénier en Eva-Maria Westbroek als zijn geliefde Maddalena. In Amsterdam exclusief te zien in EYE.

Andreachenier

Met om 20.15 een introductie door Bo van der Meulen, presentator en operadeskundige. Het geluid bij de live inloopbeelden vanuit Covent Garden wordt dan weggedraaid

David McVicar regisseert deze adembenemende nieuwe productie van Umberto Giordano's passionele drama over vrijheid en liefde ten tijde van de Franse Revolutie – een fictieve verhandeling over de laatste jaren van de Franse dichter André Chénier, die in 1794 onder de guillotine aan zijn einde kwam.

Jonas Kaufmann neemt de hoofdrol van Chénier voor zijn rekening en zingt drie schitterende aria”s. De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt de rol van Chéniers geliefde Maddalena, waaronder de meeslepende aria La mamma morta, een favoriet van Maria Callas. Ook de Servische bariton Željko Lučić staat op het podium; hij schittert in de rol van Carlo Gérard, de bediende die revolutionair wordt en die ook Chéniers rivaal is om de liefde van Maddalena.

David McVicar regisseerde eerder succesvolle producties als Rigoletto en Les Troyens; het is voor het eerst sinds 1985 dat The Royal Opera House Giordano”s historisch drama weer op het podium brengt.

Gaat u heerlijk ontspannen zitten in de comfortabele bioscoopstoel en geniet van beroemde aria”s, nu op groot doek, ondergedompeld in state-of-the-art geluid!

Tickets à € 22,50 (inclusief een glas Prosecco in de pauze) zijn te koop via www.eyefilm.nl/operaballet en aan de kassa van EYE. De voorstelling is Nederlands ondertiteld.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.