Skip to content
NLEN
Angele1

Angèle et Tony

Alix Delaporte / FR, 2010

Naturel verteld liefdesverhaal dat zich afspeelt aan de Franse noordwestkust, waar een promiscue, psychisch beschadigde vrouw een bonkige visser ontmoet. Alix Delaportes nieuwste film Le dernier coup de marteau is nu te zien in EYE.

Angele4

Delaporte situeerde haar liefdesverhaal in een stugge vissersgemeenschap aan de Noord-Franse kust, bij wie emoties tonen niet in de volksaard zit. Een van de zwijgzame zeelui is visser Tony. Hij woont nog bij zijn moeder, en ze kunnen best een jonge hulp gebruiken bij de verkoop van de vis op de markt. Wanneer Tony een zoekertje in de krant plaatst, duikt Angèle in zijn leven op: een brute, impulsieve jonge vrouw die pas uit de gevangenis komt.

Het baantje is niet de enige reden waarom de promiscue, psychisch beschadigde Angèle naar het kille, door de economische crisis geteisterde Normandische vissersplaatsje is afgezakt: ze wil ook opnieuw contact met haar zoontje, dat bij haar schoonouders in de buurt verblijft, een kind dat haar nauwelijks kent. Het levert een fraai gefotografeerd en subtiel drama op over twee mensen die hun argwaan stap voor stap overwinnen. Hoofdrolspelers Clotilde Hesme en Grégory Gadebois (beiden werden later bekend dankzij de bevreemdende tv-serie Les revenants) werden bekroond met de Césars, de Franse Oscars.

Details

Regisseur

Alix Delaporte

Productiejaar

2010

Productieland(en)

FR

Originele titel

Angèle et Tony

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Angele2
Angele4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.