Skip to content
NLEN
still Apocalypse Now

Apocalypse Now Redux

Francis Coppola / US, 2001 / 197 min.

Exclusieve en eenmalige vertoning van de langste versie van Coppola's legendarische Vietnamepos: Apocalypse Now Redux op haarscherp 35mm, ter gelegenheid van de uitbreng van Apocalypse Now: Final Cut.

Poster apocalypse now redux

'Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.' Francis Ford Coppola's oordeel over Apocalypse Now mag klinken als grootspraak, de uitspraak is niet ver bezijden de waarheid. Hoofdrolspeler Martin Sheen werd getroffen door een hartaanval, het budget liep op tot 31 miljoen dollar en de opnames verzandden in vier lange maanden afzien in de beklemmende jungle van de Filippijnen.

grotesk

De director's cut Apocalypse Now Redux is 49 minuten langer (twee extra scènes) dan de oorspronkelijk uitgebrachte versie. De uitgebreide versie volgt Captain Willard en zijn militairen terwijl ze dieper afzakken naar het onbekende en steeds groteske wordende territorium van kolonel Walter Kurtz. Een lang intermezzo op een geïsoleerde Franse koloniale plantage introduceert een gezin dat hun zachtaardige, aristocratische manieren probeert te behouden te midden van terreur, geweld en de totale aftakeling van de beschaving.

Ook te zien in Eye: Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse, de documentaire over de dramatisch verlopen productie van Apocalypse Now. Eenmalige vertoning.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violence

Regisseur

Francis Coppola

Productiejaar

2001

Productieland(en)

US

Originele titel

Apocalypse Now Redux

Lengte

197 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Apocalypse Now
Apocalypse Now
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.