Skip to content
NLEN
Artist in Focus: Ari Folman - Thoughts About Animation

Artist in Focus: Ari Folman - Thoughts About Animation

Kaboom Animation Festival 2022

Als de Israëlische filmmaker Ari Folman praat, dan luisteren we. Want deze regisseur gebruikt animatie om belangrijke verhalen te vertellen waarbij hij persoonlijke en universele thema's weet te combineren.

poster Kaboom Animation Festival 2022
Zijn doorbraakfilm Waltz with Bashir (2008) - een geanimeerde docu-autobiografie - kreeg lovende kritieken over de hele wereld en verdiende een Oscarnominatie. Vijf jaar later fascineerde Folman bioscoopgangers met een fusie van animatie en live-action in de visionaire en inventieve film The Congress. Daarna hij had hij genoeg van animatie en het bijhorende uitputtende proces. Maar als zoon van Holocaust-overlevenden wist het dagboek van Anne Frank hem te overhalen om terug te keren naar het medium. Het resultaat is Kabooms prachtige openingsfilm Where is Anne Frank.

Als Artist in Focus deelt Ari Folman zijn ideeën rond animatie (en veel meer) met ons. En wees maar zeker dat ook dit verhaal er eentje is om aandacht aan te besteden! Helaas kan Ari Folman niet reizen door een positieve Coronatest. Hij zou graag in Amsterdam zijn, maar het virus besliste anders. Gelukkig kan zijn masterclass via een livestream toch plaatsvinden in de zaal.

Mocht je al een ticket hebben gekocht dan ontvang je bericht via email. Nog geen ticket gekocht? Dan moet je dat zeker doen! Dit is nog steeds een unieke kans om de meesterfilmmaker alles te vragen wat je wil.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Onderdeel van

Kaboom Animation Festival

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Lees meer
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022
Artist in Focus Ari Folman Waltz with Bashir
Artist in Focus Ari Folman Congress
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.