Skip to content
NLEN
Rossella Nisio, Daniël Ernst & Jemima de Jonge

Badlands Expanded Cinema

Badlands special

Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag: Rossella Nisio, Daniël Ernst en Jemima de Jonge.

Badlands Expanded: Rossella Nisio, Daniël Ernst & Jemima de Jonge

Eye is deze avond podium voor opkomende talenten, de presentatie is in handen van moderator Marian Cousijn.

Rossella Nisio

Beeldend kunstenaar Rossella Nisios focust zich op onderwerpen als geheugen, verbeelding en ruimte. Ze heeft een achtergrond in de theorie van film en podiumkunsten (Universiteit van Roma Tre, DAMS) en volgde ook de opleiding documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

In 2019 behaalde Nisio een MA in Fine Art and Design aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Ze ontving een Emerging Talent Stipendium van het Mondriaan Fonds en won de Research Labs Eye. Te zien is een selectie van haar werk, The Silent Ray.

Daniël Ernst

Het derde deel van Daniël Ernsts Die Fernweh Oper (Gouden Kalf-winnaar sectie VR) was te zien op de Xtended-groepstentoonstelling in Eye. Ernst pioniert sinds 2013 in VR-ervaringen, die hij omschrijft als 'diorama’s'. Zijn werk was te zien op IFFR en VR Days en werd genomineerd voor een Vision VR/AR Awards 2016 (categorie Best Film/Interactive Story).

Jemima de Jonge

Studeert nog aan de KABK in de Den Haag. Haar nieuwste werk, Uprooted, doet denken aan het beste werk van William Kentridge.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

120 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.