NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Badlands verzamelprogramma 1

Badlands verzamelprogramma 1

Badlands verzamelprogramma

Korte films van zes opkomende talenten, van wie het werk in toon varieert van licht surrealistisch tot poëtisch documentair.

poster Badlands, illustratie © Isa Grütter
In het eerste deel van het Badlands-verzamelprogramma ga je van Kenia naar Curaçao en krijgt een jonge vrouw gezelschap van een rokende koffietafel. Zes filmmakers van de toekomst verbeelden hun dromen en idealen.

When You Hear the Divine Call (Festus Toll NL 2020 20’)

Michael Nyawade woonde 25 jaar lang in Europa, maar kiest toch voor terugkeer naar zijn geliefde Kenia. Festus Toll reist zijn oom achterna met de camera, om te onderzoeken wat ‘thuis zijn’ betekent voor een Europees-Afrikaanse jongeman. Veelgeprezen 2Doc-documentaire.

Femme (Emma Branderhorst NL 2017 11’)

Gevoelens kunnen verwarrend zijn op die gruwelijke leeftijd genaamd puberteit. Femme gaat over een jonger broertje en een oudere zus en de vage grens tussen liefde en lust. Branderhorsts afstudeerfilm Onderhuids was te zien in de selectie van de Berlinale (Generation 2020).

Uprooted (Jemina de Jonge NL 2021 7’)Volledig analoog gefilmde productie van Jemima de Jonge, die nog aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) studeert. Over Uprooted wordt gezegd dat het doet denken aan het beste werk van William Kentridge.

Marlon Brando (Vincent Tilanus NL 2020 19’)

De relatie van queer tieners Cas en Naomi komt onder druk te staan als Naomi haar vleugels wil uitslaan. Liefdevolle film over het verliezen van vriendschap en wat het kost om op eigen benen te staan. Tilanus’ vierde korte film werd geselecteerd voor de prestigieuze Semaine de la Critique-sectie van het Cannes-filmfestival.

De Eenzame Eenheid (C.T.H. Fransen NL 2016 11’)

Surrealistisch drama over de kleurrijke, beknellende binnenwereld van filmmaker C.T.H. Fransen. Een wat eenzame jonge vrouw krijgt gezelschap van onder meer een rokende koffietafel en een zichzelf uitschakelende schemerlamp. Fransen studeerde cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie en heeft als experimenteel filmmaker een volstrekt eigen signatuur.

Watamula (Kevin Osepa NL 2020 26’)

Hoofdpersoon René duikt op uit een rivier en zet zijn tocht voort naar Watamula, ‘de plek waar Curaçao ademt’. Een reis door het leven, alledaags en mystiek verbeeld door beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa. Nominatie Gouden Kalf Beste korte film, NFF 2020.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

95 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.