NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Badlands verzamelprogramma 2

Badlands verzamelprogramma 2

Badlands verzamelprogramma

Ze komen van de kunst- en filmacademie of zijn autodidact en vertellen verhalen over identiteit, vriendschap en herinneringen. Korte films van vijf opkomende talenten die zich op verschillende manieren uitdrukken, van licht absurd en tragikomisch tot realistisch invoelend. 

poster Badlands, illustratie © Isa Grütter

In het tweede deel van het Badlands-verzamelprogramma ga je van een ontsnappingsdrama naar de lotgevallen van Keesje, zie je vaak weggedrukte emoties opduiken in animatiefilmpjes en herinnert een man zich zijn deelname aan de koloniale oorlog tegen Ethiopië.

Niflheim (Aaron van Valen, NL 2016 7’)

Aziz en Olek zijn op de vlucht in een besneeuwd bos; Aziz probeert de potige Olek bij te houden. Zal het hem lukken te ontkomen? het? Origineel ontsnappingsdrama met een spectaculaire ontknoping. Regisseur Aaron van Valen (1985) studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit Utrecht.

Onderhuids (Emma Maria Branderhorst, NL 2019 20’)

Introverte tiener Keesje zit met haar vriendinnen Lize en Dunia in een synchroonzwemteam. Onder de oppervlakte broeit het van de spanningen. Branderhorsts afstudeerfilm (HKU) was te zien op de Berlinale (Generation 2020).

Korte films (Aisha Madu, 2014/2018 NL 8’)

Vijf korte animatiefilms waarin Madu focust op ongemakkelijke emoties en pijnlijke momenten in het leven van mensen. Gefilmd in absurde en tragikomische toonzetting. Met filmpjes uit de series Schroom en Kinda Akward.

The Silent Ray (Rossella Nisio, NL 2019 18’)

Een oude man in zijn voormalige studeerkamer. Herinneringen aan zijn optreden in de Italiaanse koloniale oorlog tegen Ethiopië, 1935/36. Heden en verleden raken vervlochten in de korte film van beeldend kunstenaar Rossella Nisio. Italiaans gesproken.

We Will Maintain (Festus Toll, NL 2017 35’)

Een kind kijkt in de camera. Zijn Keniaanse oom doet hem een voorspelling: een kind van gemengde afkomst zal zich nergens thuis voelen. Twaalf jaar later is het kind – Festus Toll – filmmaker en onderzoekt hij de betekenis van zijn ooms profetische woorden. Engels, Nederlands, Swahili gesproken, Engels ondertiteld.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

88 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.