Skip to content
NLEN
04 0

Badlands

Terrence Malick / US, 1973

Regiedebuut van Terrence Malick, waarin het gewelddadige duo Martin Sheen en Sissy Spacek de vrijheid zoekt. Onderdeel van Looking for America: The Road Is Life.

Poster 218

Voor zijn regiedebuut baseerde Malick zich op het verhaal van de Starkweather-Fugate-moorden uit de jaren vijftig, toen een vijftienjarig meisje met haar tien jaar oudere vriend op een killing spree door de “badlands” van Dakota trok. Nadat het verveelde jonge stel Kit (Sheen) en Holly (Spacek) Holly”s hele familie heeft uitgemoord vlucht het duo per auto door de uitgestrekte vlaktes van Amerika, hun liefde gevoed door zinloos geweld.

Malick, de filosoof-filmer cum kluizenaar, tekent een akelig realistisch portret van een typisch Amerikaans fenomeen: dat van de onverwacht opduikende killer, die zonder motief een spoor van dood en verderf trekt - een gegeven dat ook Quentin Tarantino zou inspireren voor het script van Natural Born Killers. Malick kreeg later nog bekendheid door gelauwerde én fel bekritiseerde producties als Days of Heaven (1978), The Thin Red Line (1998) en The Tree Of Life (2011).

Op 2 november met Engelstalige inleiding van filmwetenschapper Maryn Wilkinson (Media & Cultuur, Universiteit van Amsterdam). De start van Looking for America: The Road is Life wordt op deze dag feestelijk ingezet met een gratis biertje voor Badlands-bezoekers, het gerstenat is afkomstig uit de vaten van independent brouwers Flying Dog, Brooklyn Brewery en Anderson Valley.

Details

Regisseur

Terrence Malick

Productiejaar

1973

Productieland(en)

US

Originele titel

Badlands

0

Drager

DCP - encrypted

03 6
still uit Badlands (Terrence Malick, US 1973)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.