NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Bait eye filmmuseum 4

Bait

Bait

Mark Jenkin / GB, 2019 / 89 min.

De Britse indie-regisseur Mark Jenkin toont de opstand van de twee vissers in een door toeristen en yups overspoeld vissersdorpje in Zuidwest-Engeland en maakt er een hypnotiserend experiment van.

Poster bait eye filmmuseum

Martin Ward is een visser zonder boot. Zijn broer Steven heeft het schip van hun vader opnieuw in gebruik genomen als toeristische rondvaartboot, wat een wig tussen de broers heeft gedreven. Hun ouderlijk huis is inmiddels een buitenhuis geworden voor Londenaars met geld, zodat Martin naar het huis boven de pittoreske haven moet verkassen. Londense yups nemen met hun Land Rovers alle parkeerplaatsen in, terwijl ze ook nog eens hun plek aan de toog verliezen aan dronken toeristen. Martin probeert kost wat kost om zijn gezin weer op hun oude plek terug te krijgen, wat steeds meer wrevel oproept bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

manier van leven bedreigd

Bait is gemaakt op 16mm zwart-witfilm en met de hand bewerkt. Het grimmige verhaal, opgenomen in Cornwall, is geworteld in de lokale cultuur en gemeenschap, die worden geconfronteerd met een veranderende wereld en hun manier van leven bedreigd zien. De Britse indie-regisseur Mark Jenkin toont de opstand van de twee vissers in een vissersdorpje in Zuidwest-Engeland in een tactiele, expressionistische stijl die doet denken aan oude B-horrorfilms, gegoten in de vorm van een hypnotiserend experiment.

Details

Regisseur

Mark Jenkin

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GB

Originele titel

Bait

Lengte

89 min.

Taal

Engels

Drager

DCP

Bait eye filmmuseum 2
Bait eye filmmuseum 1