NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Still ballad of a white cow 2021

Ballad of a White Cow

Maryam Moghaddam, Betash Sanaeeha / IR, 2020 / 105 min.

Als je echtgenoot geëxecuteerd wordt voor een misdaad die hij niet heeft begaan, is dat dan de wil van Allah of een rechterlijke dwaling? Derde speelfilm van het Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha schildert de positie van een strijdbare weduwe. 

Poster ballad of a white cow

Mina besluit de strijd aan te binden met de overheid, die haar financieel schadeloos wil stellen voor de onterechte terechtstelling van haar echtgenoot Babak. Geld, vindt Mina, brengt haar man niet terug, ook niet voor hun dove dochtertje.

Ondanks haar onvermoeibare inzet voor gerechtigheid verzandt Mina in de taaie bureaucratie van de Iraanse overheid; als haar geld bijna op is, klopt een onbekende aan: het is Reza, die zegt dat hij een schuld aan Babak komt inlossen. Wie is deze oude vriend die Mina niet kent?

Ballad of a White Cow - de titel verwijst naar een hoofdstuk uit de Koran over zelfopoffering – is de derde film van het regisseursduo Maryam Moghaddam en Behtash Sanaeeha. Hun portret van een Iraanse vrouw en haar positie in het Iraanse rechtssysteem werd geselecteerd voor het Tribeca Film Festival in New York en was ook te zien in Melbourne en op het World Cinema Amsterdam Festival.

Details

Regisseur

Maryam Moghaddam, Betash Sanaeeha

Productiejaar

2020

Productieland(en)

IR

Originele titel

Ballad of a White Cow

Lengte

105 min.

Taal

Perzisch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Still uit ballad of a white cow
Still uit ballad of a white cow

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.