NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Campagnebeeld Researchlabs 2021

Best of ResearchLabs

Bekijk trailer

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Best of ResearchLabs viert zijn negenjarig bestaan met een optreden van de anarchistische band LUza CULT, de vertoning van de winnende film en nieuw werk van drie eerdere ResearchLab-winnaars.

Researchlabs 2021 Best of Researchlabs
Een dag lang buigt de jury, bestaande uit studenten van de deelnemende academies, zich over het werk gemaakt door studenten van de audiovisuele opleidingen. Iedere academie krijgt ruimte voor een presentatie van een uur, tussen half elf ’s ochtends en half elf ’s avonds.

De winnende film wordt vertoond in een van de zalen van Eye, waar ook een kort, spetterend optreden is van de anarchistische tweemansband LUza CULT. Drie eerdere winnaars vertonen nieuw werk en komen praten over hun ervaringen.

Rosella Nissio: The Silent Ray, 2019, 18’De Italianse beeldend kunstenaar en filmmaker Rosella Nisio won als student van het Piet Zwart Instituut twee keer het ResearchLab (2018, 2019). Het Mondriaan Fonds kende haar een Emerging Talent Stipendium toe, waarna Nissio twee nieuwe korte films maakte. In The Silent Ray – met succes vertoond op de filmfestivals – wikkelt een man de draden van zijn geheugen af: hij was verwikkeld in Mussolini’s koloniale oorlog tegen Ethiopië in 1935-36; heden en verleden raken verweven.

Roman Ermolev: Goya, 2020, 10’Roman Ermolev won In 2017 als Rietveld-student de ResearchLab Prijs voor beste film (Le macaour). De fotograaf-filmmaker kreeg een 3 Package Deal-stipendium van het AFK en werkt aan een film over kunst en het noodlot, zijdelings geïnspireerd op de aanslag op kunstenaar Rob Scholte (24 november 1994). Goya is een experimentele film die zijn vertrekpunt vindt in het gelijknamige muziekalbum van jazzsaxofonist Giuseppe Doronzo (baritonsax-speler, componist).

Yannan Pan: The Daily Life of a Doll, 2020, 5'Pan won in 2020 de ResearchLab Prijs, als student aan de Master Institute of Visual Cultures, AKV St.Joost, Den Bosch. Nu heeft zij een film gemaakt over haar ervaringen tijdens de COVID 19-pandemie, toen zij zich in een ruimte van 9 vierkante meter moest zien te redden. Pan plaatste een pop in haar kamer die haar dagelijkse activiteiten nabootst: het computerscherm, Instagram en Tinder verbinden de pop met de buitenwereld.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2021

Lengte

66 min.

Voertaal

Engels

Onderdeel van

Researchlabs

In 2012 bescheiden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks eendagsfestival: Best of Researchlabs viert zijn tienjarig bestaan met een optreden van de anarchistische band LUza CULT, de vertoning van de winnende film en nieuw werk van drie eerdere Researchlab-winnaars.

Lees meer
Campagnebeeld Researchlabs 2021

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

Nieuw talent van de kunstacademies van dichtbij volgen? Research Labs in Eye laat je kennis maken met het werk van veelbelovende jonge makers van de Rietveld Academie, het Piet Zwart instituut, KABK Den Haag en andere kunstopleidingen.