Skip to content
NLEN
Blade runner the final cut 15021523 st 2 s high 2

Blade Runner - The Final Cut

Ridley Scott / US, 2007

Ridley Scotts sci-fi klassieker Blade Runner is weer terug op het grote doek in Nederland in een nog niet eerder vertoonde, digitaal gerestaureerde versie. Vanaf 18 juni is 'The Final Cut' te zien in de bioscoop, onder andere in EYE.

Poster2015 1

Na ruim tien jaar keert Ridley Scotts indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner weer terug in de Nederlandse bioscoop in een nog niet eerder vertoonde versie. Blade Runner: The Final Cut (1982, 2007, 117 minuten), Scotts definitieve versie van zijn klassieker uit 1982, is vanaf 18 juni in de bioscoop te zien en biedt een hele nieuwe generatie filmliefhebbers de mogelijkheid om een van de visueel indrukwekkendste sci-fi films aller tijden op het grote doek te zien.

De Nederlandse acteur Rutger Hauer brak in 1982 met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

De film is vandaag de dag nog net zo relevant als op de dag van release in 1982. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner een profetische blik op de dystopische samenleving in de nabije toekomst. Vangelis componeerde de opzwepende soundtrack van de film.

“…meesterwerk…eindelijk in optima forma in de bioscoop te zien…overweldigende ervaring…in EYE te zien…en ook echt daar gezien moet worden… (***** Het Parool)

Details

Regisseur

Ridley Scott

Productiejaar

2007

Productieland(en)

US

Originele titel

Blade Runner - The Final Cut

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Blade runner the final cut 15021523 st 7 s high
Blade runner the final cut 15021523 st 8 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.