Skip to content
NLEN
Blue jasminel

Blue Jasmine

Woody Allen / US, 2013 / 98 min.

Cate Blanchett schittert als een in zichzelf pratend wrak in Woody Allens tragikomische versie van A Streetcar Named Desire. De critici waren het eens: dit is Woody Allen op zijn sterkst. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van de New Yorkse regisseur.

Blue jasmine

Na de ontmaskering van haar man als fraudeur zoekt de snobistische miljonairsvrouw Jasmine (Blanchett) haar toevlucht bij haar zus Ginger (Sally Hawkins), een kassière in San Francisco.

Blanchett won een Oscar voor haar rol als egocentrisch, pillenslikkend monster (“Willen jullie hier geen ruzie maken, alsjeblieft? Ik denk niet dat ik dat kan hebben. Om de een of andere reden werkt mijn Xanax niet”) voor wie ze toch empathie wist op te wekken.

Met Alec Baldwin als Bernard Madoff-achtige financiële big shot en komiek Andrew Dice Clay als Gingers ex-man. “Ik heb groot vertrouwen in de acteerkwaliteiten van stand-upcomedians”, zei Woody Allen, die ook Louis C.K. een rol gaf.

Filmjournalist Kevin Toma interviewt zes zaterdagen achter elkaar in de Volkskrant-zomerbijlage een bekende Nederlander over de komische, ernstige, neurotische, vrouwenminnende, muzikale en Joodse Allen. Volkskrant-lezers kunnen op de maandag na het interview met korting naar een Woody Allen-film. Kijk voor de titels en kortingsactie op Volkskrant/inclusief.

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2013

Productieland(en)

US

Originele titel

Blue Jasmine

Lengte

98 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

NVT

Blue jasminer
Bluerr
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.