Skip to content
NLEN
Still Bob Spit We do not like People 1

Bob Spit - We Do Not Like People

Cesar Cabral / BR, 2021 / 90 min.

Geen enkele film omarmt de Kaboomgeest zo hard als Cesar CabralsBob Spit - We Do Not Like People. Welkom bij een ultrameta en schunnige stop-motionfilm waarin een ouwe, boze punk genaamd Bob Spit probeert te ontsnappen uit een postapocalyptische woestijn vol groteske figuren, waaronder een verwilderde miniatuur van Elton John met scherpe tanden - letterlijk pop die punk tracht uit te roeien. 

poster Kaboom Animation Festival 2022

En het wordt nog beter: de woestenij is eigenlijk een vagevuur in het hoofd van Bobs schepper, Angeli, een koppige cartoonist die door een creative crisis gaat.

Cabrals hallucinogene portret van een conflict tussen de schepper en diens creatie is een inventieve mix van documentaire, komedie en roadmovie en is niet eens volledig fictief! Het verhaal is geïnspireerd door het leven en werk van een van de meest gevierde Braziliaanse tekenaars aller tijden: Angeli. Hij werd beroemd in de jaren '70 door zijn politiek cartoons tijdens de militaire dictatuur in Brazilië. Angeli's personages - en één in het bijzonder: Bob Spit, een onbeschofte oger-achtige punker met een indrukwekkende hanenkam - werden beroemder dan hijzelf. Toen Angeli besloot om Bob te begraven, vroegen de fans om meer, waardoor de artiest worstelde met zijn machtigste creatie.

De film bouwt voort op een eerdere kortfilm en televisieserie, en is een bizarre, postmoderne, zelfs filosofische rollercoaster die de subversieve, tegenculturele en anarchistische geest van Angeli's oorspronkelijke cartoons eert. De vraagt blijft: kan Bob ontsnappen uit het brein van Angeli en hem een lesje leren? Bob Spit - We Do Not Like People won de Contrechamp-prijs op het filmfestival van Annecy. Klaar voor een heerlijke cocktail die eindelijk bewijst wat we allemaal al wisten? Punk is niet dood!

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Cesar Cabral

Productiejaar

2021

Productieland(en)

BR

Originele titel

Bob Cuspe - Nós Não Gostamos de Gente

Lengte

90 min.

Taal

Portugees

Drager

DCP

Onderdeel van

Kaboom Animation Festival

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Lees meer
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022
Still Bob Spit We do not like People 2
Still Bob Spit We do not like People 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.