Skip to content
NLEN
Still Kaboom special Co Hoedeman book presentation 1

Book Presentation + Interview: Co Hoedeman - Frame by Frame

Kaboom Animation Festival 2022

"Toen ik op 1 augustus 1940 voor het eerst mijn ogen opende, bevond mijngeboorteland zich in volle oorlog." De eerste regel van de memoires van de legendarische animator Co Hoedeman lezen als een oorlogsroman.

poster Kaboom Animation Festival 2022

En in veel opzichten gaat het leven van Hoedeman ook over het overwinnen van alles, ondanks hindernissen en onzekerheden. In Frame by Frame: An Animator's Journey traceert de Nederlands-Canadese meester van poppen- en stop-motionanimatie zijn eigen stappen, helemaal terug naar toen hij werd geboren tijdens de Duitse bezetting van Nederland. Het overleven van de Hongerwinter tijdens WOII; schoolverlater op zijn vijftiende; het volgen van cursussen aan de School voor Schone Kunsten op elk vrij moment; het leren van het ambacht (animatie)film; experimenteren met nieuwe technieken en materialen; immigreren naar Canada op zijn vijfentwintigste met een filmkopij onder zijn arm en een droom om te werken voor de National Film Board of Canada's gerenommeerde animatie-unit; het beheersen van stop-motion; bestuderen van poppenanimatie in Tsjechoslowakije; het winnen van een Oscar voor Beste Animatiekortfilm... Co Hoedeman heeft het allemaal gezien en overwonnen.

Tijdens Kaboom Animation Festival presenteert Hoedeman zijn memoires, uitgegeven door At Bay Press, live via Zoom. We gaan met de iconische filmmaker himself in gesprek over leven en werk. En je krijgt zelfs een paar fantastische kortfilms van de man te zien! De kans is groot dat je naar huis gaat en frame voor frame mijmert over Hoedemans reis als animator.

Dit is onderdeel van

Details

Lengte

89 min.

Onderdeel van

Kaboom Animation Festival

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Lees meer
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022
Still Kaboom special Co Hoedeman book presentation 2
Still Kaboom special Co Hoedeman book presentation 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.