Skip to content
NLEN
Breakfast on pluto 01

Breakfast on Pluto

Neil Jordan / IE, GB, 2005

Een mix van fantasie, sprookje en vaudeville’, zo omschreef Neil Jordan zijn schildering van de belevenissen van de jonge travestiet Kitten in het en Noord-Ierland en Londen van de jaren zestig en zeventig. Vertoning in de serie The Gaze, waarin aandacht  is voor films die van belang zijn (geweest) voor de LGBT-beweging.

Plutoposter 001

De Noord-Ierse Kitten beweegt zich als kleurrijke travestiet door het nachtleven. Oog voor de heftige clash tussen katholieken en protestanten en de gewelddadige reacties van de Britten op IRA-aanslagen heeft ze niet. Kitten wil leven als in een zuurstokkleurige popsong en zich verliezen in de glitter en glamour van de uitgaanswereld. 'Iedereen is zo serieus', klaagt ze regelmatig.Regisseur Neil Jordan maakte een aanstekelijke verfilming van Pat McCabes gelijknamige roman en voorzag vrijwel iedere scène van passende muziek. Het resultaat is een lust voor oog en oor, met nummers op de soundtrack als How Much is That Doggy in the Window van Patti Page, de Windmills of your Mind van Dusty Springfield en T-Rex' Children of the Revolution.

De bijrollen wordt vertolkt door niemand minder dan Gavin Friday (oprichter van de uitzinnige Virgin Prunes), Bryan Ferry (“Mr. Silky String”) en Liam Neeson (als priester).Na afloop van de voorstelling (gratis) prosecco.

Details

Regisseur

Neil Jordan

Productiejaar

2005

Productieland(en)

IE, GB

Originele titel

Breakfast on Pluto

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Breakfast on pluto 02
Breakfast on pluto 03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.