Skip to content
NLEN
Brownian movement eye filmmuseum1

Brownian Movement

Nanouk Leopold / NL, DE, BE, 2010 / 96 min.

Wat beweegt een vrouw om buiten haar huwelijk seks te hebben met een serie onbekende mannen? Regisseur Nanouk Leopold schetst een intrigerend portret van een zelfbewuste, succesvolle vrouw die zichzelf een raadsel is.

Poster brownian movement eye filmmuseum

Voor de buitenwereld voldoet Charlotte, een Duitse arts in een academisch ziekenhuis in Brussel, getrouwd met een aantrekkelijke man, moeder van een zoontje, aan het ideaalbeeld.

Wat haar kennissen en haar man niet weten is dat ze in het geheim een hotelkamer huurt, waar ze regelmatig naar bed gaat met een paar van de mannelijke proefpersonen uit haar praktijk. Van passie lijkt geen sprake: de seks is eerder klinisch.

op de rails

Wat drijft Charlotte (Sandra Hüller)? Haar onbewogen uiterlijk geeft niets prijs, maar haar gedrag heeft verstrekkende gevolgen. Met man (Dragan Bakema) en zoontje vertrekt ze naar India om hun leven op de rails te krijgen.

The Brownian Movement kreeg Gouden Kalveren voor regie en scenario; de film werd ook geprezen voor zijn stijlvol minimalisme, zowel wat betreft camerawerk als spel.

krachtige stem

Regisseur Nanouk Leopold (1968) kreeg vooral bekendheid met Boven is het stil (2013), de verfilming van Gerbrand Bakkers gelijknamige roman. Eerdere films waren Guernsey (2005) en Wolfsbergen (2007). Leopold geldt als een van de krachtigste stemmen onder de vrouwelijke Nederlandse filmmakers.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sex

Regisseur

Nanouk Leopold

Productiejaar

2010

Productieland(en)

NL, DE, BE

Originele titel

Brownian Movement

Lengte

96 min.

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Women Make Film

Vorig jaar presenteerde Eye het filmprogramma Women Make Film, een alternatieve versie van de filmgeschiedenis met vrouwen in de hoofdrol. Vrouwen speelden vanaf de begintijd van de cinema een belangrijke rol. Ze stonden achter de camera, regisseerden en waren soms ook producent.

Lees meer
campagnebeeld Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema (Mark Cousins, GB 2019)
Brownian movement eye filmmuseum2
Brownian movement eye filmmuseum3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.