Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Capote (Bennett Miller, US 2005)

Capote

Bennett Miller / US, CA, 2005 / 114 min.

Uitmuntende biopic over Truman Capote, schrijver van het befaamde In Cold Blood waarvoor hij de moordenaars van een boerengezin interviewde. Philip Seymour Hoffmann is groots in zijn Oscarwinnende rol als excentrieke schrijver en charmante beroepsmanipulator. 

poster Capote (Bennett Miller, US 2005)
In 1959 hoort Truman Capote, een populaire schrijver voor The New Yorker, over de gruwelijke en zinloze moord op een boerengezin in Kansas. Capote en zijn jeugdvriendin Harper Lee vermoeden een goed verhaal voor een artikel en reizen naar het plaatsje toe. Hij graaft zich steeds dieper in het verhaal in en gaat nauwe banden aan met de daders, en breidt zo het project uit tot zijn grootste werk, In Cold Blood.

Philip Seymour Hoffmann zet een eersteklas prestatie neer in zijn Oscarwinnende rol als de excentrieke schrijver Capote, met wie hij fysiek lijkt samen te vallen. Als charmante beroepsmanipulator gebruikt Capote de moordenaars voor zijn boek. Hij wacht met spanning op het moment dat de daders geen uitstel van executie meer krijgen, want zijn boek mist nog een goed einde. Toch sluit hij ook vriendschap met Perry, een van de moordenaars. De impact van In Cold Blood was ook voor Capote groot. Hierna zou hij geen boek meer schrijven.

Vertoning bij de première van The Capote Tapes die ook in Eye draait.

Details

Regisseur

Bennett Miller

Productiejaar

2005

Productieland(en)

US, CA

Originele titel

Capote

Lengte

114 min.

Taal

Engels

Drager

35mm

still uit Capote (Bennett Miller, US 2005)
still uit Capote (Bennett Miller, US 2005)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.