NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)

Cha-cha

Cha-cha

Herbert Curiël / NL, 1979 / 99 min.

In Cha-cha, met Herman Brood en punkzangeres Nina Hagen, geeft Herbert Curiël een woelig tijdsbeeld van de Amsterdamse popscene eind jaren zeventig. Nu, twintig jaar na Herman Broods dood, is de nieuwe restauratie van Cha-cha te zien in gratis toegankelijke openluchtvoorstelling.

poster Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)

Nadat Herman Brood, frontman van The Wild Romance, en punkzangeressen Nina Hagen en Lene Lovich een bank hebben overvallen, besluit Herman dat hij liever terugkeert naar de seks, drugs en rock 'n' roll. Intussen formeert jaloerse Nina haar eigen groep, bestaande uit Hermans groepsleden, en trouwen de twee in muziektempel Paradiso.

Regisseur Curiël heeft veel oog voor couleur locale: zijn Amsterdam is vooral een braakliggend terrein waar de Vondelstraat-krakers aardig aan hun trekken komen.

Ook met opnamen van de Amsterdamse nederpunkband Panic, met zanger Peter ten Seldam en bassist Piet van Dijk, geroemd om de chaos die ze creëerden onder het spelen van onnavolgbare klassiekers als ‘Requiem voor Martin Heidegger’.

Details

Regisseur

Herbert Curiël

Productiejaar

1979

Productieland(en)

NL

Originele titel

Cha-cha

Lengte

99 min.

Taal

Nederlands, Duits, Engels

Ondertiteling

ENG of NLD

Onderdeel van

Sunsets

Relaxed met een drankje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan, want Eye viert dit jaar haar 75-jarig bestaan met openluchtvoorstellingen in het park bij het museumgebouw. Bij zonsondergang kun je deze zomer tijdens Sunsets kijken naar een vooruitblik op komende Eye-programma’s, zoals Cinema Ecologica, Women Make Film en Badlands, en de afsluiting van Film Noir.

Lees meer
campagnebeeld Sunsets
still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)
still uit Cha-cha (Herbert Curiël, NL 1979)
campagnebeeld Sunsets

Borrelpakket

Wil je je openluchtvoorstelling en afmaken met een hapje en een drankje van Eye Bar Restaurant?

Reserveer een borrelpakket

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.